Je bekijkt nu: Home » Onderwijs en sport

a

Onderwijs en sport

Het onderwijs is een belangrijke vindplek voor de jeugd die ondersteuning nodig heeft bij het (meer) gaan sporten en bewegen. We werken nauw samen met de onderwijspartners in Utrecht om de jeugd te bereiken, te ondersteunen en toe te leiden naar passend aanbod.Buurtsportcoaches zijn de belangrijke link tussen het onderwijs en sport en beweegaanbod in de openbare ruimte of bij een sportaanbieder.

Waar ben je naar op zoek?

Samenwerking onderwijs

Onderwijs is dé plek waar we de Utrechtse jeugd kunnen bereiken en de waarde van sport en bewegen kunnen meegeven. Daarom werken we nauw samen met het onderwijs.

Passend sport- en beweegaanbod

Dansen bij een buurtcentrum, voetballen bij een sportclub, skateboarden in de buurt of naschools aanbod voor motorische ontwikkeling. Wij ondersteunen in voldoende passend aanbod voor ieder kind en jongere.

Paul Verweel Sportfonds

Alle jeugd in Utrecht moet kunnen sporten. Daarom kan jeugd met een U-pas bij het Paul Verweel Sportfonds een aanvraag doen om sportkleding en sportmateriaal aan te schaffen. 

Schoolvoetbal

SportUtrecht organiseert ieder voorjaar het Utrechtse Schoolvoetbal. Plezier maken staat centraal; het draait niet om winst of verlies…

Onze beweegmakelaars

Voor vragen en advies over sport, bewegen en onderwijs. Neem contact op met de beweeg- en vitaliteitsmakelaar in jouw wijk. 

Het Utrechts Beweegprogramma

Naast het ondersteunen bij het vinden van passend sport- en beweegaanbod, heeft SportUtrecht vanaf 2024 de mogelijkheid om een aantal basisscholen een jaar lang ondersteuning te bieden bij het creëren van meer beweegmomenten gedurende de schooldag.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Leonie Gotink
beweegmakelaar
06 24 18 30 63
Mail mij
Sacha Boomkens
beweegmakelaar
speciaal onderwijs
06 10 06 06 26
Mail mij

Hier komen onderwijs gerelateerde nieuwsitems.

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht