Je bekijkt nu: Home » Utrecht fietsstad

a

Fietsstimulering bij SportUtrecht

SportUtrecht zet in op de fiets als hét middel om in beweging te komen, of dat nou is als onderdeel van je dagelijkse routine of als sport, de fiets biedt mogelijkheden genoeg. De fiets is hét middel om gezond te worden en te blijven. Fietsen draagt voor bijna de helft bij aan het gemiddeld aantal beweeguren dat de Nederlander krijgt. Fietsen is fijn om te doen en het is duurzaam. De waarde van fietsen is onmiskenbaar. En toch fietst nog lang niet iedere Utrechter. Genoeg te doen dus. Het fietsstimulering programma van SportUtrecht is er voor alle Utrechters, van jeugd tot senioren en van sportieve fietser tot beginnende fietser. We geven fietslessen op scholen, in de wijken en we zetten ons in voor meer en betere voorzieningen voor (sportieve) fietsers. De fiets is de sleutel tot een gezond en gelukkig leven en met ons team dragen we die boodschap zo veel als mogelijk uit. 

Waar ben je naar op zoek?

Doortrappen

Om senioren te ondersteunen met de uitdagingen die ze tegenkomen als oudere fietsers is het landelijke programma Doortrappen ontwikkeld.

De Fietsmeesters

De Fietsmeesters geven interactieve, energieke lessen op basisscholen en leiden zo op speelse wijze toe naar het praktisch verkeersexamen.  

Pumptracks

Met een BMX-fiets, step, loopfiets, skateboard of rolstoel maken kinderen en jongeren op de pumptrack kennis met de fun-kant van fietsen én verbeteren zij hun vaardigheden.

Train-de-trainer

Bij SportUtrecht hebben we vele jaren aan ervaring met het geven van fietslessen. Vanuit deze ervaringen hebben we een eigen docententraining ontwikkeld.

Vuelta Fietshub

Vuelta Fietshub is een project en activatieprogramma van SportUtrecht in het kader van La Vuelta Holanda en Utrecht 900 jaar.

Speciaal onderwijs

Voor leerlingen op het speciaal onderwijs kan fietsen een uitdaging zijn. Met onze fietslessen op het speciaal onderwijs leren we leerlingen fietsen met veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Laurens Hitman
programmamanager
fietsstimulering
Mail mij

Team fiets socials

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht