Je bekijkt nu: Home » Beweegmaatjes | Zorg & Sport

a

Beweegmaatjes

Wat is Beweegmaatjes?
Bij Beweegmaatjes koppelen we wijkbewoners met een ondersteuningsbehoefte aan vrijwilligers om samen in beweging te komen en blijven. Samen gaan ze aan de slag met beweegactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen of bijvoorbeeld fitnessen. We hopen hiermee bewoners vertrouwen te geven om, wanneer mogelijk, uiteindelijk zelfstandig deel te nemen aan aanbod in de wijk. Onze vrijwilligers zijn actief in heel Utrecht en proberen op deze manier zoveel mogelijk mensen in beweging te laten komen. De maatjes kunnen samen hun momenten uitkiezen en hebben direct contact, waardoor er vaak veel mogelijk is.

Beweegmaatjes

Meld je aan als vrijwilliger!

Als vrijwilliger help je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan door samen te gaan wandelen, fietsen of een andere activiteit te ondernemen.

Uit ervaring blijkt dat de vrijwilliger echt bijdraagt aan het verbeteren van een gezonde en actieve leefstijl  van het beweegmaatje. Doelen waar het beweegmaatje aan kan werken zijn onder andere plezier in het bewegen (terug)vinden, het vergroten van het sociale netwerk en aansluiting vinden bij beweegaanbod uit de wijk.

Mocht je interesse hebben om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger bij Beweegmaatjes en wil je andere helpen om in beweging te komen en te blijven? Schrijf je dan in als vrijwilliger via onderstaande button.

Heb je het idee dat dit iets is voor je cliënt? Klikt dan op de onderste button.

Let op! Alleen via een organisatie kan iemand  die op zoek is naar een maatje aangemeld worden. De aanmelder blijft contactpersoon voor degene die op zoek is naar een maatje.

Ervaringen van een beweegmaatje

Het zoekmaatje (62 jaar) heeft autisme, hierdoor kan hij niet altijd zelfstandig dingen doen die hij leuk vindt, zoals fietsen. Hij fietst nu wekelijks met zijn beweegmaatje (20 jaar) op een duo fiets. Het beweegmaatje helpt hem herinneren aan de verkeersregels en samen zoeken ze elke week weer een nieuwe route uit om de stad al fietsend te verkennen.

Wat kan beweegmaatjes voor jou betekenen?

Het zoekmaatje (49 jaar) heeft last van depressie en overgewicht. Zo kreeg ze het advies om in beweging te komen. Helaas lukte het haar niet om zichzelf te motiveren om zelfstandig in beweging te komen. Dankzij het beweegmaatje heeft zij nu al een aantal maanden een stok achter de deur om doelgericht te gaan bewegen. Door de wekelijkse beweegmomenten met het beweegmaatje voelt ze zich steeds fitter en minder somber.

Blijdschap van het zoekmaatje

Het zoekmaatje (67 jaar) heeft autisme en is ex-alcoholist, hij is alleen en was zoekende naar een wekelijks wandelmaatje om gezellig mee te kunnen kletsen. Hij gaat nu wekelijks met zijn beweegmaatje(19 jaar) wandelen. Wekelijks gaan ze samen op verschillende plekken wandelen binnen Utrecht. Het zoekmaatje weet als Utrechter veel van de geschiedenis van de stad en vindt het dan ook leuk om tegen het beweegmaatje te vertellen. Meneer geeft aan dat hij wekelijks erg dankbaar is voor het bezoek van het beweegmaatje.

Waarom wilt een beweegmaatje bewegen?

Er zijn veel redenen om te willen bewegen. Die van mijn zoekmaatje? “Iedere kilo die ik hier kwijtraak hoef ik als postbode niet meer mee te nemen,” zegt hij lachend.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Sam Lindeman
06 20 08 74 47
Mail mij

Beweegmaatjes socials

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht