https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/BEWEEGMAATJES-LOGO2-320x117.png

Wat is beweegmaatjes?

Bij beweegmaatjes koppelen we wijkbewoners met een ondersteuningsbehoefte aan vrijwilligers om samen in beweging te komen en blijven. Samen gaan ze aan de slag met beweegactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen of bijvoorbeeld fitnessen. We hopen hiermee bewoners vertrouwen te geven om, wanneer mogelijk, uiteindelijk zelfstandig deel te nemen aan aanbod in de wijk. Onze vrijwilligers zijn actief in heel Utrecht en proberen op deze manier zoveel mogelijk mensen in beweging te laten komen. De maatjes kunnen samen hun momenten uitkiezen en hebben direct contact, waardoor er vaak veel mogelijk is.

Meld je aan als vrijwilliger!

Als vrijwilliger help je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan door samen te gaan wandelen, fietsen of een andere activiteit te ondernemen.

Uit ervaring blijkt dat de vrijwilliger echt bijdraagt aan het verbeteren van een gezonde en actieve leefstijl  van het beweegmaatje. Doelen waar het beweegmaatje aan kan werken zijn onder andere plezier in het bewegen (terug)vinden, het vergroten van het sociale netwerk en aansluiting vinden bij beweegaanbod uit de wijk.

Mocht u interesse hebben om ook aan de slag te gaan als vrijwilliger bij beweegmaatjes en wilt u andere helpen om in beweging te komen en te blijven? Schrijf u dan in om vrijwilliger te worden bij beweegmaatjes via onderstaand formulier of bij vragen neem contact op met beweegmaatjes@sportutrecht.nl

Geïnteresseerd? Vul onderstaand formulier in.

Heeft u het idee dat dit iets is voor uw cliënt? Vul dan onderstaand formulier in.

Let op! Alleen via een organisatie kan iemand  die op zoek is naar een maatje aangemeld worden. De aanmelder blijft contactpersoon voor degene die op zoek is naar een maatje.

Bent u zelf op zoek naar beweegaanbod en komt u er niet helemaal uit? Neem dan is een kijkje op www.in-Utrecht.nl of Neem dan contact op met de beweegmakelaar uit jouw wijk.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/beweegmaatjes.png

Verhalen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/Koffie-met-Esra.jpg

Het verhaal vanMarieke en Esra

Mijn naam is Marieke, ik ben 21 jaar en zit in mijn derde jaar geneeskunde. Momenteel wacht ik totdat ik weer  co-schappen mag lopen. Begin juni ben ik gekoppeld aan Esra.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/Ruud-en-Koen.png

Het verhaal vanRuud en Koen

Er zijn veel redenen om te willen bewegen. Die van Ruud de Vries? “Iedere kilo die ik hier kwijtraak hoef ik als postbode niet meer mee te nemen,” zegt hij lachend.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/Henk-en-Marck.png

Het verhaal van Henk en Marck

Eén keer per week stapt Henk (65) met Marck op de duofiets die in het woonzorgcentrum staat. “Zo maak ik mijn spieren een beetje los. We fietsen steeds een half uur tot drie kwartier en ik merk dat mijn conditie echt is verbeterd.”

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/Max-en-Eric.png

Het verhaal van Max en Eric

“Het is gezellig met mijn maatje Max en ik werk ook nog eens aan mijn gezondheid. Door het sporten voel ik me lichamelijk beter en heb ik meer ruimte in mijn hoofd. Dat vind ik heel positief.”

 

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/01/Morgan-Bremer_-160x160.png

projectmedewerker BeweegmaatjesMORGAN BREMER

Onder leiding van beweegmakelaar Vivian en projectmedewerker Morgan is de organisatie van Beweegmaatjes grotendeels mogelijk door de inzet van studenten en vrijwilligers.

Heb je vragen of zoek je nog meer informatie over Beweegmaatjes?
Neem dan contact met ons op!

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/VivianvanHam-160x160.png

projectleider BeweegmaatjesVIVIAN van HAM

Volg ons ook op Facebook en Instagram.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top