Podium voor Talent

SportUtrecht maakt zich sterk voor talenontwikkeling in de stad. In Utrecht hebben we de ambitie om ieder Utrechts kind in staat te stellen om op zijn/haar eigen niveau talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Dat betekent dat we samen met partners investeren in een omgeving waarin plezier, ontwikkeling en prestaties hand in hand gaan en waarin het herkennen, stimuleren en ontwikkelen van talent onderdeel zijn van zoveel mogelijk Utrechtse kinderen en jongeren (structureel) in bewegen te brengen.

Dit betekent onder andere dat we samen met onderwijs investeren in onderwijs als de vindplek van potentieel (sport)talent, we daarbij aandacht hebben voor de kwaliteit van doorstroom richting passend aanbod én sportclubs en talentprogramma’s gericht helpen op diverse thema’s en expertises rondom talentontwikkeling.

Daarnaast investeren we – als onderdeel van een positieve sportcultuur – in op het (bij)scholen van voldoende kwalitatief kader en maken ons hard voor (voldoende) hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten in de stad. Denk hierbij aan onder andere goede trainingsaccommodaties, professionele begeleiding door experts, goede onderwijsvoorzieningen en hulp bij huisvesting. Ook zijn wij het directe aanspreekpunt voor individuele talenten, hun ouders en topsporters.

Met onze expertise netwerk proberen wij voor vele talentvolle sporters de route naar de top zo soepel mogelijk te maken. Daarbij werken wij nauw samen met organisaties zoals sportbonden en NOC*NSF, sportclubs, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht.

Daarbij plaatsen het belang van talentontwikkeling en topsport in breder perspectief voor de uitstraling van de stad (aantrekkingskracht, talentontwikkeling voor iedereen, zichtbaarheid) en zetten in op het daadwerkelijk verbreden van de betekenis voor de infrastructuur in de breedte, de aansluiting met breedtesport en uitstraling en verbinding met ambities ‘iedereen in beweging te krijgen’.

Sportcampagne Ruimte voor Talent

24 augustus, is de sportcampagne gestart ‘Ruimte voor Talent’ waarin bekende Utrechtse sporters de stad aanprijzen aan collegasporters en talenten. De 300 sportverenigingen, 13 sporthallen, 52 gym- en sportzalen, 24 sportparken, 3 atletiekbanen, 4 zwembaden en De Vechtsebanen staat centraal, maar ook de Utrechtse visie op en beleidsplannen over de gezonde leefomgeving.

Kijk voor de verhalen van de topsporters op www.talent-utrecht.nl.

campagne UM-SU_Christopher Mamengi (8) _copyright fotostudio RedGreenBleu
campagne UM-SU_David Harte (4) _copyright fotostudio RedGreenBleu
campagne UM-SU_Ilias Ennahachi (9) _copyright fotostudio RedGreenBleu
campagne UM-SU_Kaj Hendriks (9) _copyright fotostudio RedGreenBleu
campagne UM-SU_Lisa Bunschoten (10) _copyright fotostudio RedGreenBleu.jpg

Tool Talentontwikkeling

Talentontwikkeling is niet alleen iets dat hoor bij TeamNL, maar dat begint lokaal bij jouw vereniging!

Ben jij een topsportvereniging in regio Utrecht en wil je ontdekken waar jouw kansen liggen om jouw sporters de kans te geven hun talent optimaal te ontwikkelen? Maak dan een afspraak om de (kosteloze) tool af te nemen.

Als vereniging wordt jij inhoudelijk geïnterviewd door de adviseurs topsport om inzichtelijk te maken hoe jouw vereniging invulling geeft aan talentontwikkeling en topsport. De tool behandelt een aantal thema’s die van belang zijn voor lokale en regionale talentontwikkeling. Aan de hand van de uitkomsten en inzichten gaan we samen aan de slag om een stappenplan op te stellen om het topsportklimaat bij jouw vereniging naar een hoger plan te tillen. SportUtrecht heeft hiervoor een stimuleringsbudget gereserveerd.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/02/Tool-Talentontwikkeling.png

Wij werken samen met deze experts:

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/sportutecht.png

Kaart met experts

Klik op de groene pinnetjes en ontdek met welke experts wij samenwerken.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/Sportsmind.png

Sportsmind

Koekoeklaan 146, 1403 EK BUSSUM
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/Medicort.png

Medicort | Specialisten in fysiotherapie

J.C. Maylaan 6, 3526 GV UTRECHT
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/S.M.-van-Essen.png

S.M. van Essen (Sandra)

Grifthorst 18, 3833 GD LEUSDEN
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/MartinPet.png

Martin Pet

Distelstraat 25, 2403 VT Alphen a/d Rijn
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/Gofysio.png

Gofysio

Archimedesbaan 2, 3439 ME NIEUWEGEIN
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top