Regionale Talentontwikkeling Utrecht

SportUtrecht maakt zich sterk voor de talenten in Utrecht. Dit doen wij onder de vlag van RTO Utrecht. Wij helpen verschillende organisaties op het vlak van talentontwikkeling. Bijvoorbeeld sportbonden, verenigingen en scholen. Dit doen we landelijk (NTC), in de regio (RTC) en in Utrecht stad (UTC).  

Ook zijn wij het directe aanspreekpunt voor individuele talenten, hun ouders en topsporters. Met onze expertise en faciliteiten proberen wij voor vele talentvolle sporters de route naar de top zo soepel mogelijk te maken. Denk hierbij aan onder andere goede trainingsaccommodaties, professionele begeleiding door experts, hulp bij huisvesting en sinds kort het Talentboek. Kortom: dé voorwaarden om topsport optimaal te kunnen bedrijven.

Investeren in onze talenten betekent investeren in onze samenleving!

Bekijk de video over het eco-systeem van de sport.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/61-Dees-van-den-Berg_foto3-NUMMER-2.png

“Hoe helpt SportUtrecht talentontwikkeling?”

Lees hier uitgebreid over hoe en waar wij ons inzetten voor talenten, over onze expertises en ambities. Heb je hierna nog vragen, neem dan gerust contact op met ons.

NTC Waterpolo, ondersteunen van toptalenten
De weg naar jong oranje en senioren
Lokale toppers zo goed mogelijk laten doorstromen

Lifestyle coaching

Als je merkt dat je in je sport belemmerd wordt door een van bovenstaande zaken dan  helpen wij je graag met het zoeken naar een passende oplossing. We werken samen met experts, hebben goede contacten met topsportscholen in de regio én we bieden je handvatten om jezelf te ontwikkelen. Hiermee vergroot je het zelf oplossende vermogen en je zelfstandigheid. 

Combinatie trainen en school
Wonen/reisafstand
Hoe om te gaan met je talent en met je omgeving
Invulling van je sociale leven

Als je merkt dat je in je sport belemmerd wordt door een van deze zaken dan  helpen wij je bij het oplossen van deze problemen en het beantwoorden van je vragen. RTO Utrecht biedt handvatten om jezelf te ontwikkelen, het zelf oplossende vermogen en de zelfstandigheid te vergroten.

Expertises

Wij werken met verschillende experts samen om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden als het aankomt op onderstaande onderwerpen.

Medisch
Goede medische begeleiding is van groot belang voor topsporters. Wij werken samen met een aantal experts op dit gebied die je kunnen helpen bij een blessurevrije loopbaan.
Voeding
Beschik jij over voldoende basiskennis en vaardigheden op het gebied van goede voeding als topsporter? En geldt dit ook voor jouw directe omgeving? Gespecialiseerde voedingsdeskundigen kunnen hierbij helpen.
Fysiek
Welke factoren zijn van belang voor goede prestaties, belastbaarheid, blessureherstel- en preventie? Leer over o.a. kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, mobiliteit en stabiliteit (Strength & Conditioning).
Prestatiegedrag
Ben jij je bewust wat je wilt bereiken op sportgebied en hoe ga je dit aanpakken? Denk hierbij om bewustwording, zelfreflectie en het sturen op het eigen handelen. Wanneer jij als sporter weet wat je wilt, ben je gemotiveerder om jouw doel te bereiken.
Anti-doping
Als sporter moet je je bewust zijn van alle dopingregels, dopingcontroles en risico’s voor onbewust dopinggebruik. Door middel van voorlichting kunnen wij je hierbij helpen. Dit kan via je sportbond of via de regionale topsportorganisaties.

Wij werken samen met deze experts:

Meer info over lifestylecoaching of een specifieke expertise?Marie-Claire Pijper
marie-claire.pijper@sportutrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2018