Je bekijkt nu: Home » Topsport en talent

a

Topsport en talent

Van het snuffelen aan sport tot het beoefenen van topsport. In Utrecht zetten we erop in dat ieder talent zijn of haar route richting de top dicht bij huis kan bewandelen. Dat betekent samen met partners investeren in een omgeving waarin plezier, ontwikkeling en prestaties hand in hand gaan en waarin het herkennen, stimuleren en ontwikkelen van talent onderdeel zijn van zoveel mogelijk Utrechtse kinderen en jongeren (structureel) in bewegen te brengen.

Onder het mom van Utrecht, dé positieve talentenstad, hebben wij een heldere ambitie. Dit begint bij gelijke kansen bieden aan ieder Utrechts kind, met een sociaal, veilige omgeving als fundament voor ieders sportpotentieel. Hoe hoog die lat ook ligt.

Lees meer

Als onderdeel van een positieve (top)sportcultuur investeren we in het (bij)scholen van voldoende kwalitatief kader en maken ons hard voor (voldoende) hoogwaardige voorzieningen en faciliteiten in een verdichtende stad. Denk hierbij aan goede trainingsaccommodaties, professionele begeleiding door experts, goede onderwijsvoorzieningen en hulp bij huisvesting.

Met ons expertisenetwerk proberen wij voor vele talentvolle sporters de route naar de top zo soepel mogelijk te maken. Daarbij werken wij nauw samen met organisaties zoals sportbonden, sportclubs, onderwijs- en kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente Utrecht. 

We gunnen iedereen een leven lang sportplezier, met daarin de kans om zich maximaal (in brede zin) te ontwikkelen. Utrechtse topsporters en hun prestaties en medailles zijn daarbij geen doel, maar een positief effect van dit ecosysteem en een inclusieve afspiegeling van de stad. Daarmee is Utrecht een podium voor talent en geven we Utrechtse topsport(ers) de ruimte om de rest van de stad te inspireren  

Waar ben je naar op zoek?

Topsport begeleiding

Sportieve talenten leren in sneltreinvaart. De juiste begeleiding is daarom cruciaal.

Utrecht Talent Center

Een groeiend netwerk met een gezamenlijk doel: sporttalent beter faciliteren op weg naar de top.

(Top) sportverenigingen

De lokale broedplaatsen van de stad voor het ontwikkelen van Utrechts talent.

Toppers bij jou op school

Met het project Toppers zetten we de inspiratiewaarde van topsport en topsporters als rolmodel in voor de stad.

Talent programma's

Een springplank voor de instroom naar jong oranje en de senioren topsportprogramma’s.

Visie op Topsport en Talent

Onder het mom van Utrecht, dé positieve talentenstad, hebben wij een heldere ambitie!

Nieuwsbrief Topsport

In deze nieuwsbrief staat alles omtrent Topsport en Talent wat relevant is voor elke topsporter in Utrecht.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Menno Hornman
06 30 64 36 91
Mail mij

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht