Je bekijkt nu: Home » Zorg en sport

a

Zorg en sport

Goede verbinding tussen sport en zorg is noodzakelijk om de bewoners in een kwetsbare positie naar de wenselijke nieuwe situatie te bewegen, vanuit de sociale- en medische basiszorg naar zelfstandig bewegen in de wijk. Daarbij ligt onze prioriteit bij de mensen voor wie de stap naar zelfstandig sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is. Het uitgangspunt daarbij is dat er voor iedere Utrechter passend aanbod is.  Van aanbod bij sportaanbieders tot persoonlijke begeleiding naar zelfstandig bewegen.

De beweeg- en vitaliteitsmakelaars van SportUtrecht faciliteren de partners in de sociale – en medische basiszorg (stedelijk en op wijkniveau) in hoe ze sport en bewegen als middel in kunnen zetten voor de gezondheid en vitaliteit van de bewoners van Utrecht. Hiervoor maken we gezamenlijke en concrete samenwerkingsafspraken.

Waar ben je naar op zoek?

Beweeg- en vitaliteitsmakelaars

Voor vragen en advies over sport, bewegen en vitaliteit. Neem contact op met de beweeg- en vitaliteitsmakelaar in jouw wijk. 

Beweegmaatjes

Bij Beweegmaatjes worden wijkbewoners met een ondersteuningsbehoefte gekoppeld aan vrijwilligers om samen in beweging te komen en blijven.

Welzijn op Recept

Met Welzijn op Recept schrijft de eerstelijns zorgverlener een recept met verwijzing naar de sociaal of beweeg en vitaliteitsmakelaar

Passend sport en beweegaanbod

Het sport en beweegaanbod in de wijken is divers. Van wandelen, tot kickboksen, dansen en fitness. De beweeg- en vitaliteitsmakelaar adviseert over het passende aanbod.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Linda Willemsen
beweegmakelaar Zorg en
Sport
06 83 44 32 23
Mail mij