Je bekijkt nu: Home » Vitaal Sportlandschap

a

Informatie voor sportaanbieders

Gezond stedelijk leven in Utrecht. De stad waar iedere Utrechter sport en beweegt via aanbod dat aansluit bij zijn of haar wensen en behoeften. Een vitaal sportlandschap is de essentiële basis voor kwalitatief en hoogwaardig sport- en beweegaanbod voor iedere Utrechter. De sportclubs (verenigingen en anders georganiseerde aanbieders) vormen een belangrijk onderdeel van een vitaal sportlandschap. Met hun aanbod op de sportaccommodaties en in de openbare ruimte brengen zij zoveel mogelijk Utrechters duurzaam in beweging. SportUtrecht streeft naar een optimale sportomgeving met vitale en toekomstbestendige sportclubs en een beweegverleidelijke en veilige openbare ruimte, die mee groeit met de ambitie en de groei van de stad. Zo geven we samen met de stad invulling aan het gezond stedelijk leven, waarbij sporten en bewegen een essentieel onderdeel vormt in de dagelijkse routine van elke inwoner.

Waar ben je naar op zoek?

Ruimte voor sport

Sport en bewegen is belangrijk voor Utrecht en voor de Utrechters. De stad is aan het groeien en hierbij is belangrijk dat de sportvoorzieningen meegroeien.

Sport en bewegen in de openbare ruimte

Sport en bewegen in de openbare ruimte vormt een essentieel en steeds groter wordend onderdeel van het sportlandschap.

Sportclubadviseurs

Alle sportclubadviseurs per wijk

Clubondersteuning

Informatie over het desbetreffende onderwerp voor de sportaanbiers

ClubConnect Nieuwsupdate

Wil je als sportaanbieder op de hoogte blijven van voor jou relevant nieuws? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsupate!

Agenda

}28-02-2024
18:30
Stadion Galgenwaard

NIX18 in de sportkantine

Lees verder
Tijdens deze avond wilt de gemeente Utrecht u graag informeren over het belang van NIX 18 in de sport en u tips en tools mee geven voor de naleving van de Alcoholwet. Sportkantines moeten zich houden aan de Alcoholwet. Zowel bestuur, personeel en vrijwilligers moeten goed op de hoogte zijn van de risico’s bij het schenken van alcohol. Het is belangrijk dat Utrechtse jeugd niet via sport met alcohol in aanraking komt, maar we weten ook dat naleving van de Alcoholwet voor sportclubs niet eenvoudig is. Daarom willen we hier samen met u het gesprek over aangaan.

Programma:
Onze hoofdspreker van de avond is hoogleraar Erik Scherder. Hij geeft een presentatie over de gevolgen van alcohol bij minderjarigen. Bureau Objectief zal informatie presenteren over het naleven van NIX18 in de sportkantines. SportUtrecht en Teamfit leggen uit hoe ze sportclubs hierbij kunnen ondersteunen.

Praktisch:
Wanneer: Woensdag 28 februari
Waar: Stadion Galgenwaard

U bent welkom vanaf 17.30 uur voor de inloop. Vanaf 18.00 uur wordt er wat te eten aangeboden. De avond start om 18.30 uur. Aanmelden is nodig en kan door te mailen naar VTHprojecten@utrecht.nl Geef hierin ook aan hoeveel personen er komen (maximaal 2 per sportvereniging)
}01-03-2024
19:00
n.t.b.

Overleg Utrechtse Verenigingsmanagers

Lees verder
Voor meer informatie neem contact op met karin.pannekoek@sportutrecht.nl
}04-03-2024
19:30
Kantoor SportUtrecht, Stadion Galgenwaard

Het Utrechts Sportcollectief

Lees verder
}07-03-2024
19:00
n.t.b.

Netwerkbijeenkomst Zwemmen

Lees verder
Voor meer informatie neem contact op met marieke.vankeulen@sportutrecht.nl