Je bekijkt nu: Home » Vitaal Sportlandschap

a

Informatie voor sportaanbieders

Gezond stedelijk leven in Utrecht. De stad waar iedere Utrechter sport en beweegt via aanbod dat aansluit bij zijn of haar wensen en behoeften. Een vitaal sportlandschap is de essentiële basis voor kwalitatief en hoogwaardig sport- en beweegaanbod voor iedere Utrechter. De sportclubs (verenigingen en anders georganiseerde aanbieders) vormen een belangrijk onderdeel van een vitaal sportlandschap. Met hun aanbod op de sportaccommodaties en in de openbare ruimte brengen zij zoveel mogelijk Utrechters duurzaam in beweging. SportUtrecht streeft naar een optimale sportomgeving met vitale en toekomstbestendige sportclubs en een beweegverleidelijke en veilige openbare ruimte, die mee groeit met de ambitie en de groei van de stad. Zo geven we samen met de stad invulling aan het gezond stedelijk leven, waarbij sporten en bewegen een essentieel onderdeel vormt in de dagelijkse routine van elke inwoner.

Waar ben je naar op zoek?

Ruimte voor sport

Sport en bewegen is belangrijk voor Utrecht en voor de Utrechters. De stad is aan het groeien en hierbij is belangrijk dat de sportvoorzieningen meegroeien.

Sport en bewegen in de openbare ruimte

Sport en bewegen in de openbare ruimte vormt een essentieel en steeds groter wordend onderdeel van het sportlandschap.

Sportclubadviseurs

Alle sportclubadviseurs per wijk

Clubondersteuning

Informatie over het desbetreffende onderwerp voor de sportaanbiers

Agenda

}25-10-2023
19:00 - 22:00
Kantoor SportUtrecht (in stadion Galgenwaard)

Scholing Vertrouwenscontactpersoon

Lees verder

Scholing Vertrouwenscontactpersoon


Vertrouwenscontactpersonen nemen een belangrijke en bijzondere positie op de sportclub in. In deze scholing leer je hoe je deze rol kunt invullen en wat er van je verwacht wordt. Na afloop van de scholing ben je in staat om als vertrouwenscontactpersoon bij te dragen aan de sociale veiligheid op de sportclub. Je kunt vertrouwelijke gesprekken voeren met zowel de klager, beschuldigde, bond of het clubbestuur en weet hoe je adequaat moet reageren op mogelijke incidenten en bij twijfels en vragen. Ook ben je na afloop van de scholing in staat om te werken aan preventie. Je weet welke kansen er liggen binnen de sportclub en hoe je het bestuur en andere betrokkenen hiervoor kunt enthousiasmeren.









Praktische informatie





De scholing Vertrouwenscontactpersoon bestaat uit een online voorbereidende module en twee fysieke bijeenkomsten.









Wanneer: Woensdag 25 oktober en 1 november


Tijd: 19:00-22:00 uur





Locatie: Kantoor SportUtrecht (in stadion Galgenwaard), Herculesplein 209, 3584AA Utrecht





Aanmelden: Schrijf je in via deze link



}21-11-2023
19:30 - 21:00
Online webinar

Webinar Sociale Veiligheid (4/4)

Lees verder
Komt pesten, agressie en seksuele intimidatie niet voor bij jouw sportvereniging? Hoe zeker ben je hiervan? En hebben jullie al VOG’s aangevraagd voor de vrijwilligers? Dat kan namelijk gratis, maar dan moet de club over een actief preventie- en integriteitsbeleid beschikken. Wil je hier meer over weten of heb je hier hulp bij nodig, neem dan nu deel aan het interactieve webinar Sociale Veiligheid! De kans dat de leden bij je vereniging blijven is groter wanneer ze plezier ervaren en zich veilig voelen in de vereniging, dan wanneer dat niet (meer) het geval is.

Aan deze sessie kunnen maximaal 30 personen meedoen. Als de bijeenkomst vol is dan kunt u zich inschrijven op een van de volgende geplande sessies.


Een groot deel van de Nederlanders – bijna 75 procent – krijgt ooit te maken met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Denk hierbij aan agressie, seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. Een sociaal veilig klimaat creëren is noodzakelijk. Als bestuur kun je daarvoor bepaalde maatregelen treffen, zoals het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon, het naleven van gedragsregels of het screenen van trainers en/of vrijwilligers aan de hand van een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Dit webinar is bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden van sportverenigingen, die beleid sociale veiligheid willen opzetten of aanscherpen.

Bij vragen, twijfels of meldingen over veilig sporten is het Centrum Veilige Sport Nederland er voor jou. Voor specifieke informatie over preventie en de Regeling Gratis VOG via vog@nocnsf.nl.

Wil je ook het verenigingstraject sociale veiligheid aanvragen? Klik dan hier.


Programma:

  • Leer je wat je kunt doen om aan je leden te laten zien dat je de veiligheid van je leden, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt;

  • Bespreken we de mogelijkheden om sociale veiligheid te creëren;

  • Bespreken we o.a. het High5-stappenplan en de Regeling Gratis VOG;

  • Staan we stil bij de meldplicht voor bestuurders en begeleiders;

  • Wissel je kennis en ervaring uit met bestuurders van andere clubs;


Wanneer: 21 november 2023* 

Tijd: 19:30 – 21:00 uur. 

Locatie: Online webinar

Aanmelden: via deze link

*mocht je 18 april niet kunnen, kijk in onze agenda voor de andere datums van deze sessie!