Je bekijkt nu: Home » Vitaal Sportlandschap

a

Vitaal sportlandschap

Gezond stedelijk leven in Utrecht. De stad waar iedere Utrechter sport en beweegt via aanbod dat aansluit bij zijn of haar wensen en behoeften. Een vitaal sportlandschap is de essentiële basis voor kwalitatief en hoogwaardig sport- en beweegaanbod voor iedere Utrechter. De sportclubs (verenigingen en anders georganiseerde aanbieders) vormen een belangrijk onderdeel van een vitaal sportlandschap. Met hun aanbod op de sportaccommodaties en in de openbare ruimte brengen zij zoveel mogelijk Utrechters duurzaam in beweging. SportUtrecht streeft naar een optimale sportomgeving met vitale en toekomstbestendige sportclubs en een beweegverleidelijke en veilige openbare ruimte, die mee groeit met de ambitie en de groei van de stad. Zo geven we samen met de stad invulling aan het gezond stedelijk leven, waarbij sporten en bewegen een essentieel onderdeel vormt in de dagelijkse routine van elke inwoner.

Ruimte voor sport

Sport en bewegen is belangrijk voor Utrecht en voor de Utrechters. De stad is aan het groeien en hierbij is belangrijk dat de sportvoorzieningen meegroeien.

Sport en bewegen in de openbare ruimte

Sport en bewegen in de openbare ruimte vormt een essentieel en steeds groter wordend onderdeel van het sportlandschap.

Clubondersteuning

We ondersteunen sportclubs op meerdere thema’s en vraagstukken met het doel om ze te versterken.

Het Utrechts Sportcollectief

Met meer dan 650 sportclubs in de stad, is het een uitdaging om samen op te trekken. SportUtrecht faciliteert meerdere sporttaknetwerken in de stad en de afgevaardigde hiervan vormen het Utrechts Sportcollectief om de belangen van de Utrechtse sport te behartigen.

Vitaal Sportlandschap in cijfers

Utrecht kent 650 sportclubs variënd van verenigingen tot anders georganiseerde sportaanbieders tot urban communitys en ondernemende sportaanbieders. Hoe dat Utrechtse sportlandschap eruit ziet lees je op de volgende pagina.

Contactpersonen

Neem contact met ons op voor meer informatie!