a

Zuidwest – West

In de Bevolkingsprognose van de Gemeente Utrecht blijkt dat Zuidwest de grootste wijk van de stad wordt, met name door ontwikkeling van de Merwedekanaal zone. De komende vijf jaar groeit het aantal inwoners in Zuidwest naar 47.000 en in 2040 naar meer dan 62.000 mensen. Uit dezelfde bron blijkt dat West groeit van 30.000 inwoners nu naar bijna 38.000 inwoners in 2040. Samen is zijn deze wijken Zuidwest-West bij SportUtrecht.

Lees meer

Vooral in de wijken Kanaleneiland-Noord, -Zuid en Transwijk en Lombok uit Zuidwest-West ziet SportUtrecht het als haar missie om mensen te verleiden om in beweging te komen én te blijven. Dat doen we enerzijds door dichtbij de mensen te zijn die we in beweging willen krijgen en hun vraag/behoefte in kaart te brengen. Anderzijds maken we de sportaanbieders in de wijk zo vitaal mogelijk zodat bewoners er een leven lang met plezier kunnen blijven sporten.

Tenslotte streven we naar beweegverleidelijke (her)inrichting van de openbare ruimte zodat mensen ook op deze plekken dichtbij huis het sportaabod van hun keuze kunnen beoefenen. We doen dat niet alleen maar in nauwe samenwerking met partners uit het onderwijs, welzijn, zorg en sport. We kennen elkaars expertise en benutten die optimaal ten behoeve van de vitaliteit van de bewoners van dit gebied.

Waar ben je naar op zoek?

Nieuw Welgelegen

Met alle voorzieningen in en rondom Nieuw-Welgelegen is dit een belangrijke plek in de wijk. We denken en doen mee om van Nieuw-Welgelegen dé ontmoetingsplek van de wijk te maken.

Utrecht United

Samen met deze voetbalclub en de maatschappelijke partners DOCK en St. JoU zorgen we ervoor dat dit een bruisende plek wordt voor de jeugd en jongeren uit de wijk met meer dan alleen maar voetbalactiviteiten.

Heb je vragen over deze wijk?

Rune Massing
06 25 02 49 49
Mail mij

Zuid West – Zuid socials

Hier komen wijkgerelateerde nieuwsitems.

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht