Je bekijkt nu: Home » Maatschappelijk | Clubondersteuning

a

Maatschappelijk

Steeds meer clubs doen activiteiten die maatschappelijk zijn voor de stad, de wijk en haar bewoners. Zij staan open voor het maken van verbindingen met organisaties uit de wijk, of andere initiatieven. Voor vragen kan je altijd contact opnemen met jouw sportclubadviseur of de expert op dit thema. Deze expert vindt je onderaan de pagina.

De derde helft

Meerdere verenigingen in Utrecht hebben de De Derde Helft in de eigen sportkantine. Hierbij vormt de sportkantine de ontmoetingsplaats voor ouderen uit de buurt, waar zij anderen ontmoeten en niet alleen deelnemers maar ook organisator van activiteiten kunnen zijn. Hoewel de activiteiten plaats gaan vinden in de sportkantine, hoeven de activiteiten juist niet sportief van aard te zijn. Onder meer USV Hercules, Korfbalvereniging Synergo en voetbalvereniging Faja Lobi KDS hebben verschillende derde helft activiteiten. 

Beweegmaatjes

Bij beweegmaatjes koppelen we wijkbewoners met een ondersteuningsbehoefte aan vrijwilligers om samen in beweging te komen en blijven. Samen gaan ze aan de slag met beweegactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen of bijvoorbeeld fitnessen. We hopen hiermee bewoners vertrouwen te geven om, wanneer mogelijk, uiteindelijk zelfstandig deel te nemen aan aanbod in de wijk. Onze vrijwilligers zijn actief in heel Utrecht en proberen op deze manier zoveel mogelijk mensen in beweging te laten komen. 

Heb je vragen over dit onderwerp?

Maurits Depla
06 28 86 06 16
Mail mij

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht