a

Leden en passend sportaanbod

Alle Utrechters aan het sporten en bewegen krijgen; dat is waar SportUtrecht voor gaat. Om dit voor elkaar te krijgen, streven we naar vitale sportaanbieders die Utrechters kwalitatief goed aanbod kunnen bieden. In Utrecht bevinden zich ongeveer 900 sportaanbieders, variërend van grote sportverenigingen met meer dan 1000 leden, tot aan laagdrempelige sportaanbieders in de wijk. Maar hoe vind je deze leden, wat kan je zelf doen om ze te binden en behouden en welke ondersteuning kan SportUtrecht hierin bieden?

Voor vragen kan je altijd contact opnemen met jouw sportclubadviseur of de experts op dit thema. Deze experts vindt je onderaan de pagina.

De Buurtsportcoach

In de Utrechtse wijken zijn buurtsportcoaches actief om kinderen & jongeren kennis te laten maken met sport- & bewegingsactiviteiten en hen toe te leiden naar passend aanbod. Op sportvelden en pleintjes in de Utrechtse wijken organiseren zijn diverse activiteiten voor kinderen en jongeren tussen de 2 & 18 jaar. Buurtsportcoaches zijn tevens actief op scholen. Ook zijn er voor sportaanbieders mogelijkheden om kennismakingslessen op scholen te organiseren. Voor meer informatie kan je terecht bij jouw wijkadviseur. 

DoeMeeinUtrecht.nl

DoeMeeinUtrecht.nl is het online platform voor alle inwoners van de gemeente Utrecht om laagdrempelig kennis te maken met het plaatselijke aanbod. Sportaanbieders kunnen via DoeMeeinUtrecht.nl een gratis account aanmaken om zijn aanbod en activiteiten op te presenteren. Door deze pagina up-to-date te houden ben je als sportaanbieder goed vindbaar voor potentiële leden. Ook zijn er mogelijkheden om aanbod open te zetten voor proeftrainingen en op die manier Utrechters te enthousiasmeren om lid te worden.

Ledenonderzoek

Het werven van Utrechters om structureel bij jou te komen sporten en bewegen is een belangrijk onderdeel om een vitale sportclub te zijn. Echter is het minstens zo belangrijk dat zij zo lang mogelijk blijven sporten, maar je hebt altijd te maken met opzeggingen. Het is goed om een beeld te krijgen waarom leden opzeggen, zodat je als sportaanbieder hier gewenste aanpassingen op kan doorvoeren. Het is dan ook goed om met elke opzegger even kort in gesprek gaan of opzeggers een formulier te laten invullen
 

U-Pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen. Met deze U-Pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve activiteiten. Daarnaast kan je als je een U-Pas hebt ook terecht bij het Paul Verweel Sportfonds. Dit is een fonds waar er voor kinderen met een U-Pas een aanvrag gedaan kan worden voor sportmaterialen en sportkleding.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Amber Dors
adviseur sportclubs
Sportclubadviseur Zuidwest & West
Mail mij
Patrick Bruggeman
adviseur sportclubs
Sportclubadviseur Zuid & BONO
Mail mij
Mats Meijerhof
Sportclubadviseur
Sportclubadviseur
Leidsche Rijn & Vleuten
De Meern
Mail mij
Marieke van Keulen
adviseur sportclubs
Sportclubadviseur Overvecht
Mail mij
Jacqueline
Knottenbelt
adviseur sportclubs
Sportclubadviseur Noordwest
Mail mij

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht