Je bekijkt nu: Home » Positieve sportcultuur

a

Positieve sportcultuur

De belangrijkste drijfveer om te gaan en blijven sporten is plezier! Om sportplezier te kunnen maken, is het van belang dat er op de sportclub sprake is van een positieve sportcultuur. Een goede sfeer en veilige omgeving zorgen ervoor dat mensen langer met plezier blijven sporten en bewegen, en een positieve sportcultuur schept voorwaarden voor een sporter om zich optimaal te ontwikkelen op sociaal, emotioneel, cognitief én motorisch gebied. Daarom werken we aan een stad waarin iedere Utrechter sport in een sociaal veilige omgeving waar (sport)plezier en ontwikkeling centraal staan. Er is ruimte voor verschillen tussen mensen, maar iedereen kan meedoen en draagt zorg voor elkaar. Zo creëren we een sterke beweegbasis voor álle Utrechters!

Wil je weten hoe je als sportaanbieder kan werken aan een positieve sportcultuur? Klik dan op één van de thema’s of neem contact op met de expert onderaan de pagina.

Waar ben je naar op zoek?

Sociale veiligheid

Een sociaal veilig klimaat op de club is essentieel om sporters met plezier te kunnen laten sporten. SportUtrecht ondersteunt clubs om dit klimaat te creëren.

Kaderontwikkeling

Trainers en coaches spelen een belangrijke rol in het neerzetten van een positieve sportcultuur, en dus is het belangrijk dat zij over de juiste kennis en tools beschikken voor het creëren van een plezierige sportomgeving.

Stimulerende omgeving

In de omgeving van een sporter zijn er een hoop factoren die hen kunnen stimuleren om te gaan en blijven sporten, zoals de rol van ouders of de manier van selecteren.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Mats Meijerhof
06 83 70 31 60
Mail mij

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht