a

VueltaFietshub

Vuelta Fietshub is een project en activatieprogramma van SportUtrecht in het kader van La Vuelta Holanda en Utrecht 900 jaar. Dit project heeft plaatsgevonden in de periode van mei t/m augustus 2022 in zowel de stad als provincie Utrecht. Doel van het project was zoveel mogelijk Utrechters in beweging krijgen, zorgen voor feest en ontmoeting in de stad én de start van La Vuelta Holanda en de viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten zichtbaar maken. 

Waar ben je naar op zoek?

Resultaten Fietshub

Hier zijn alle resultaten van de Vuelta Fietshub te vinden

Projectwebsite

Nog meer informatie over het project de Vuelta Fietshub is te vinden op de projectwebsite

Vuelta Fietshub Legacy

Alle activiteiten, materialen, samenwerkingen en opgedane kennis krijgen vanaf het najaar van 2022 een vervolg in activiteiten en bestaande of nieuwe projecten van SportUtrecht en/of partners. De tijdens het project ontwikkelde aanpak om op deze manier in de toekomst beter te kunnen sturen op maatschappelijke impact van (grote) topsportevenementen is vastgelegd in een aanpak waarmee SportUtrecht verder gaat.

We werken ook aan een vervolg op de Vuelta Fietshub. Naar verwachting volgt in het najaar van 2023 een pilot waarbij we met de geleerde lessen uit de Vuelta Fietshub fietsen op een laagdrempelige, toffe manier aanbieden om te komen tot een positiever beeld van de fiets en daarmee op langere termijn langduriger fietsgebruik.  

Tenslotte is als spin-off de Skatepark Bakfiets ontwikkeld. Met deze bakfiets brengen we op duurzame wijze een tof beweegaanbod naar wijken en scholen: steps, skateboards en miniramps passen in de Skatepark Bakfiets waarmee onze buurtsportcoaches naar je toe komen dit jaar! Zie hier de toffie video die gemaakt is over de SkatePark Bakfiets.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Laurens Hitman
06 41 19 93 09
Mail mij