Je bekijkt nu: Home » Rapportage Mulier Instituut capaciteitsraming

a

Het Mulier Instituut voert eens in de twee jaar, in opdracht van de gemeente Utrecht, een uitgebreid onderzoek uit naar de behoefte aan sportfaciliteiten in de stad, veldsporten en binnensport (zwemmen heeft een apart traject). Naast de ledenontwikkeling van diverse sporten, wordt ook een bevolkingsprognose per stadsdeel meegenomen in het onderzoek. Op die manier kunnen toekomstige behoeftes aan sportruimtes ingeschat worden, waardoor de gemeente een goed en onderbouwd besluit kan nemen over de benodigde capaciteit. 

Net zoals in de vorige edities van de capaciteitsraming zijn de ontwikkelingen van voetbal, hockey, rugby, korfbal, handbal honk- en softbal, atletiek, cricket, en tennis in kaart gebracht. In deze versie van de capaciteitsraming, zijn ook de ledenontwikkeling van de verschillende binnensporten meegenomen: volleybal, basketbal, zaalvoetbal, badminton, tafeltennis en turnen. Naast de toetsing aan het kengetal binnensport (1 sporthal op 15.000 inwoners) vormt dus ook de ledenontwikkeling een indicator voor vraag en aanbod. Ook is het niet-bondsgerelateerde aanbod in kaart gebracht en is de vraag naar padel en andere ontwikkelingen in de sport zoveel als mogelijk in kaart gebracht.

Het rapport is nog niet openbaar. Eerst wil de gemeente, Mulier en SportUtrecht samen met sportverenigingen en -bonden de gevonden resultaten bespreken en duiden. De aanwezigen kunnen dan aangeven of zij zich herkennen in de uitkomsten. Daarvoor zijn diverse bijeenkomsten gepland, zie hieronder. De uitkomsten van de duidingsgesprekken wordt meegenomen in de uiteindelijke rapportage en besluitvorming.

Heeft jouw vereniging nog geen uitnodiging gehad, laat het vooral weten. We zorgen dan dat er een uitnodiging naar jullie toe gaat.

Bijeenkomsten 

7 mei: voetbal Leidse Rijn Vleuten de Meern

8 mei: voetbal Noordoost

13 mei: binnensport (incl. handbal en turnen)

14 mei: tennis

14 mei: voetbal Overvecht en Noordwest

16 mei: voetbal Zuid en Zuidwest

21 mei: voetbal Oost

22 mei: binnensport, tweede mogelijkheid

Heb je vragen over dit onderwerp?

Eline Jongerius
06 20 73 36 79
Mail mij