Je bekijkt nu: Home » Nieuw parkeerbeleid Utrecht

a
Het college heeft het voornemen om betaald parkeren in te voeren in de hele stad. In de gebieden waar nu nog geen betaald parkeren is en die niet als centrum zijn aangemerkt, zal stap voor stap betaald parkeren worden ingevoerd van 6 uur – 11 uur op doordeweekse dagen. Op de raadsinformatieavond hebben Fons Visser van Hercules en Peter van Soelen van BC Castellum en Irene Mobach namens de georganiseerde sport ingesproken. 

Er zijn uitzonderingen (=vergunningen voor o.m. voor leraren, mantelzorgers)  en compensatieregelingen gemaakt. De sport is echter niet meegenomen in de lijst van uitzonderingen. 

Wij hebben gepleit voor twee aanpassingen.

  1. Verklein de venstertijden bij sportparken van 6.00 uur tot 9.30 uur, zodat ochtendtrainingen en de derde helft niet wordt gehinderd en beter gebruik sportaccommodaties gestalte kan krijgen 
  2. Biedt sportclubs in gebied met een 24/7 parkeerregime, die trainers en vrijwilligers hebben die echt niet zonder een auto kunnen, een vergelijkbare vergunningsregeling als die aan de scholen is aangeboden. 

Het lijkt erop dat de coalitie vasthoudt aan de oorspronkelijke uitgangspunten en dat er geen extra uitzonderingen bijkomen. 

Ter relativering, in het overgrote deel van de stad zal alleen tussen 6 en 11 uur op werkdagen betaald parkeren gelden en dat heeft beperkte gevolgen voor de sport. 

Echter, de nieuwe sporthallen zullen vaak wel in een gebied liggen waar niet geparkeerd kan worden, of waar een 24/7 regime geldt. Daar krijgen clubs te maken met hogere kosten voor vrijwilligers en trainers, die aan de auto gebonden zijn. Ook voor bestaande sporthallen met betaald parkeren, is dat al een hoge kostenpost. 

 

 

 Zie hieronder de indeling van de stad in blokken, waar en wanneer het betaald parkeren ingevoerd gaat worden. 

 

SportUtrecht zet Utrecht in beweging. Want wij geloven dat sport en bewegen een essentiële sleutel is tot een gezond en gelukkig leven.

© 2023 SportUtrecht
Alles over sporten in Utrecht
Finally + Stric

SportUtrecht zet Utrecht in beweging. Want wij geloven dat sport en bewegen een essentiële sleutel is tot een gezond en gelukkig leven.

© 2023 SportUtrecht
Alles over sporten in Utrecht
Finally + Stric