Je bekijkt nu: Home » Verduurzaming | Clubondersteuning

a

Verduurzaming

Sportverenigingen hebben vaak hoge energienota’s door verlichting op de sportvelden, verwarming van de kleedkamer en kantines. Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om hierop te besparen en je accommodatie te verduurzamen. Samen met gemeente Utrecht stimuleren en ondersteunen wij Utrechtse sportclubs bij verduurzaming. Wil je meer informatie over het verduurzamen van je sportclub en de financiering? Neem contact op met onze expert. De expert vind je onderaan de pagina. 

Energiescan

Voor het uitvoeren van een energiescan of begeleiding rondom energie kan je als sportaanbieders kijken bij verschillende partijen. Hiervoor zijn Sport NL Groen en de Groene Club en Sportstroom goede voorbeelden. 

Quick wins

Om de accommodatie te verduurzamen is er vaak veel geld nodig. Maar er zijn ook quick wins die je als sportaanbieder kan toepassen om al een verschil te maken. Denk aan:

  • een deurdranger
  • vervangen binnenverlichting door LED 
  • radiatorfolie achter radiatoren 
  • optimaliseren verwarmingsapparatuur 
  • vervangen oude koel- en vriesapparaten door zuinige nieuwe.

Subsidies en energiesteun

Als sportaanbieder heb je vaak niet het geld om je eigen accommodatie te verduurzamen. Gelukkig zijn er een aantal subsidies die een groot verschil kunnen maken. In de kennisbank vind je meer informatie over deze subsidies en financieringen voor het verduurzamen van de eigen accommodatie. In deze kennisbank (volgt later) vind je ook meer informatie over het aanvragen van energiesteun bij de gemeente Utrecht.

Een inspirerend voorbeeld van Kampong

De sportvereniging Kampong heeft de afgelopen 10 jaar veel werk gemaakt van verduurzaming van het clubhuis en de veldverlichting. Leden en sponsoren vragen erom én verduurzamen is financieel ook aantrekkelijk. Zo is het gasverbruik nu minimaal en levert Kampong stroom terug aan het net. Neem contact op met SportUtrecht voor ondersteuning en advies bij het verduurzamen van de accommodatie van je club.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Irene Mobach
06 22 05 05 28
Mail mij

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht