Je bekijkt nu: Home » SportUtrecht en MO the movement gaan samen voor meer “MO-tijd”

a

Een “perfecte match”, zo kun je het partnership tussen SportUtrecht en MO the movement wel omschrijven. Tijdens de feestelijke Sportprijs Utrecht beklonken beide organisaties hun samenwerking die draait om het verbinden van werknemers van bedrijven als vrijwilliger aan SportUtrecht initiatief Beweegmaatjes.

© Tanno Witkamp

Van Me-time naar MO-time!
MO the movement is hét matchingsplatform voor bedrijven en maatschappelijke organisaties. Steeds meer bedrijven geven hun werknemers tijd om vrijwilligerswerk te doen, van tijd voor jezelf: “Me-time” naar tijd voor een ander: “MO-time”! Via het online matchingsplatform worden werknemers gestimuleerd om in beweging te komen, een “MOve” te maken naar een maatschappelijke bijdrage die bij hen past, waar ze van leren en bovenal plezier uit halen. MO the movement zet bedrijven en hun werknemers letterlijk in beweging. Laat dat nu net óók de missie van SportUtrecht zijn!

Karlijn LOrtye (oprichtster Mo the movement: “Wij geloven dat iedereen van betekenis wil zijn. Echter door tijdsgebrek of het niet kunnen vinden van een passende bijdrage komen mensen niet in beweging. Met MO the movement geeft je werkgever tijd en maken wij de match bij jouw interesses en vaardigheden; dat maakt een positieve impact maken makkelijk en persoonlijk!”

Meer MO-time als Beweegmaatje
SportUtrecht zet Utrecht in beweging, want bewegen maakt Utrecht lichamelijk en mentaal gezonder, vitaler en verkleint de kans op ziekte en zorg. Inwoners die niet vanzelf bewegen, helpen wij op weg naar passend en toegankelijk aanbod. Initiatief Beweegmaatjes is een van de waardevolle activiteiten van SportUtrecht: Als Beweegmaatje help je iemand die een duwtje in de rug nodig heeft om in beweging te komen. Dit kan door samen te gaan wandelen, fietsen of een andere beweegactiviteit te ondernemen.

Vivian van Ham (projectleider Beweegmaatjes bij SportUtrecht): “Samen bewegen levert zoveel meer op: het vergroot het sociale netwerk en zorgt daarnaast simpelweg voor plezier! Via het platform MO the movement worden medewerkers van bedrijven gestimuleerd om in beweging te komen én iets waardevols te doen voor een ander: win-win dus!”

Maatschappelijke impact van sport en bewegen
Door de samenwerking tussen MO the movement en SportUtrecht krijgt “doing good” een nieuwe dimensie! De sportsector levert een belangrijke maatschappelijke bijdrage die verder gaat dan gezondheid en vitaliteit alleen. Met haar activiteiten draagt SportUtrecht een-op-een bij aan tal van maatschappelijke thema’s, zoals: meer (kansen)gelijkheid, een duurzame en toekomstbestendige leefomgeving, sociale veiligheid, goed (bewegings)onderwijs en het verlagen van de druk op de zorg door het inzetten van bewegen als preventief middel. Een bijdrage leveren aan de sport betekent voor bedrijven en hun medewerkers dus een-op-een maatschappelijke impact maken.

Are you ready to make a Move?! Wij wel!
Meer weten over onze activiteiten en onze impact? Kijk op:

www.MOthemovement.nl

https://www.sportutrecht.nl/alles-over-sportutrecht/sdg/

Interesse om ook samen te werken met SportUtrecht?

Floor Kok
06 10 06 06 37
Mail mij