Je bekijkt nu: Home » Scholingen en workshops

a

Scholingen en Workshops

Er zijn veel verschillende manieren om je kennis te verbreden voor jouw werkzaamheden bij de sportaanbieder. Bijvoorbeeld via scholingen of workshops. Deze scholingen en workshops kunnen aangevraagd worden bij  het NOC*NSF en de Rabobank. SportUtrecht biedt zelf ook een aantal scholingen aan. Via NOC*NSF is een financiering of een gedeeltelijke financiering aan te vragen voor scholingen en workshops bij de sportaanbieder. Denk hierbij aan sportspecifieke en sportgenerieke scholingen en workshops. Bij de Rabobank zijn er verschillende scholingen en workshops die de sportaanbieder verder kunnen helpen. Voor vragen kan je altijd contact opnemen met jouw sportclubadviseur of de expert op dit thema. Deze expert vindt je onderaan de pagina.

NOC*NSF Services

Sportaanbieders hebben te maken met vele uitdagingen. Of het nu het vrijwilligerstekort is of het verduurzamen van de accommodatie. Bij jouw sportclubadviseur kan je terecht met deze vragen en wellicht is er een cursus, workshop, masterclass of 1 op 1 trajectbegeleiding waar een aanvraag voor gedaan kan worden op het onderwerp waar jullie hulp behoeven. Met de NOC*NSF Services kan de gehele aanvraag of een deel van de aanvraag vergoed worden.

Rabobank

De Rabobank heeft een programma genaamd Rabo ClubSupport. Via dit programma worden er ook masterclasses en workshops aangeboden om als sportaanbieder te volgen. Er zijn o.a. workshops in de volgende thema’s: leden, vrijwilligers, financien, modern besturen en een toekomst gerichte club.  Deze workshops vinden op verschillende momenten in het jaar plaats. Voor deze workshops is het bankieren bij de Rabobank niet nodig. Elke sportaanbieder kan zich hier voor inschrijven. Als je als club wel bankiert bij de Rabobank zijn er verschillende extra mogelijkheden zoals financiering voor procesbegeleiding. Voor meer informatie kan je terecht bij de expert onderaan de pagina.

SportUtrecht scholingen

Naast dat wij als SportUtrecht de verbinder proberen te zijn en de sportaanbieder aan de juiste cursussen proberen te verbinden, zijn er ook een aantal curussen die SportUtrecht zelf aanbiedt. Dit zijn bijvoorbeeld scholingen over het worden van het vertrouwenscontactpersoon binnen de club of een sessie over sociale veiligheied. Daarnaast hebben wij drie of vier keer per jaar een Thema Meet-Up waar kennis gedeeld wordt. Voor deze bijeenkomsten zie de agenda hieronder.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Eline Brand
06 20 69 52 19
Mail mij

Agenda

}28-02-2024
18:30
Stadion Galgenwaard

NIX18 in de sportkantine

Lees verder
Tijdens deze avond wilt de gemeente Utrecht u graag informeren over het belang van NIX 18 in de sport en u tips en tools mee geven voor de naleving van de Alcoholwet. Sportkantines moeten zich houden aan de Alcoholwet. Zowel bestuur, personeel en vrijwilligers moeten goed op de hoogte zijn van de risico’s bij het schenken van alcohol. Het is belangrijk dat Utrechtse jeugd niet via sport met alcohol in aanraking komt, maar we weten ook dat naleving van de Alcoholwet voor sportclubs niet eenvoudig is. Daarom willen we hier samen met u het gesprek over aangaan.

Programma:
Onze hoofdspreker van de avond is hoogleraar Erik Scherder. Hij geeft een presentatie over de gevolgen van alcohol bij minderjarigen. Bureau Objectief zal informatie presenteren over het naleven van NIX18 in de sportkantines. SportUtrecht en Teamfit leggen uit hoe ze sportclubs hierbij kunnen ondersteunen.

Praktisch:
Wanneer: Woensdag 28 februari
Waar: Stadion Galgenwaard

U bent welkom vanaf 17.30 uur voor de inloop. Vanaf 18.00 uur wordt er wat te eten aangeboden. De avond start om 18.30 uur. Aanmelden is nodig en kan door te mailen naar VTHprojecten@utrecht.nl Geef hierin ook aan hoeveel personen er komen (maximaal 2 per sportvereniging)
}01-03-2024
19:00
n.t.b.

Overleg Utrechtse Verenigingsmanagers

Lees verder
Voor meer informatie neem contact op met karin.pannekoek@sportutrecht.nl
}04-03-2024
19:30
Kantoor SportUtrecht, Stadion Galgenwaard

Het Utrechts Sportcollectief

Lees verder
}07-03-2024
19:00
n.t.b.

Netwerkbijeenkomst Zwemmen

Lees verder
Voor meer informatie neem contact op met marieke.vankeulen@sportutrecht.nl

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht