Je bekijkt nu: Home » Gebiedspagina | Noordwest

a

Noordwest

Opgebouwd uit de wijken Pijlsweerd, Ondiep en Zuilen is Noordwest een compact gebied waar nu zo’n 45.000 Utrechters wonen in een brede waaier als het gaat om leeftijd en achtergrond. In 2040 wonen er in Noordwest volgens de bevolkingsprognose van de Gemeente Utrecht tegen de 50.000 mensen in dit gebied. Een van de uitdagingen is, net als in andere delen van de stad, het bewaken van voldoende ruimte om in te kunnen sporten en bewegen. In Noordwest is die ruimte nu al schaars. Tegelijkertijd is er rondom Noordwest recreatieve ruimte, zijn er andere sportverenigingen en komen er meer en veiliger fietsverbindingen om deze te bereiken.

Lees meer

Noordwest ademt op het eerste gezicht vooral voetbal met centraal in het gebied een voetbalvereniging en in het noorden Sportpark Zuilen. Het sport- en beweegaanbod dat er daadwerkelijk is, is veel breder dan voetbal en kent voor elk wat wils. Van dansen tot vechtsporten en van American Football tot tennis.

In de toekomst wordt de openbare ruimte, meer specifiek het sportlint in Sportpark Zuilen en de Westelijke Stadsboulevard, meer en meer ingericht om hierin te kunnen sporten en bewegen. Het slimmer inrichten van die openbare ruimte naast het op peil houden van een divers en inclusief aanbod is waar we in Noordwest samen met onze partners doorlopend aan werken met een enthousiast en ervaren team.

Waar ben je naar op zoek?

Doe mee in Utrecht

Doe mee in Utrecht is hét sport- en cultuurplatform van Utrecht.

Meidensport

De doelgroep meiden heeft in Noordwest onze speciale aandacht.

Sportpark Zuilen

Een sportlint dat zorgt voor de verbinding tussen de gemeente Utrecht en de gemeente Maarssen met veel aandacht voor urban voorzieningen.

Heb je vragen over deze wijk?

Laurens Hitman
06 41 19 93 09
Mail mij

Noordwest socials

Hier komen wijkgerelateerde nieuwsitems.

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht