Je bekijkt nu: Home » Het Utrechts Beweegprogramma

a

Het Utrechts Beweegprogramma

Kinderen zitten gemiddeld ruim 7 uur per dag, en 43% van hen voldoet niet aan de beweegrichtlijn. Hierdoor beweegt bijna de helft van de kinderen onvoldoende. Omdat de school dé plek is waar (bijna) alle kinderen te vinden zijn, biedt dit kansen voor de school om hierop in te spelen en zo bij te dragen aan meer beweging gedurende de dag.

Meer bewegen tijdens de schooldag brengt vele voordelen met zich mee. Zo kunnen extra beweegmomenten bijdragen aan een verbeterde aandacht en concentratie, controle op impulsief gedrag, stemming en lichamelijke conditie.

Binnen het Utrechts Beweegprogramma brengen we samen met de school in kaart wat er al op het gebied van bewegen gebeurt, en hoe we dit stapsgewijs verder kunnen uitbreiden. We sluiten hierbij zo optimaal mogelijk aan bij de behoeften en mogelijkheden van de school. Daarnaast ondersteunen we het team bij de uitvoering van de activiteiten en bieden we hulp bij de borging, zodat de school na één jaar zelfstandig uitvoering kan geven aan het beweegprogramma. Waar mogelijk verbinden we gezonde leefstijlinterventies, zoals de Gezonde School, Gezond Gewicht op School, en onderzoeken we hoe subsidiestromen, zoals School en Omgeving, kunnen bijdragen aan deze thema’s.

In 2024 wordt het Utrechts Beweegprogramma doorontwikkeld om in 2025 ondersteuning te kunnen bieden aan het speciaal onderwijs. Het Utrechts Beweegprogramma is vertaald in een infographic, klik hier om de infographic te bekijken.

Wil je als school met dit thema zelfstandig aan de slag? Neem contact met ons op voor advies!

Leonie Gotink
beweegmakelaar
06 24 18 30 63
Mail mij