Je bekijkt nu: Home » Gebiedspagina | Overvecht

a

Overvecht

Overvecht is een grote kleurrijke wijk met ongeveer 34.900 inwoners van verschillende achtergronden. Op sport en cultureel gebied biedt Overvecht vele mogelijkheden met een eigen zwembad de Kwakel, schaatsbaan de Vechtsebanen, een groot recreatiegebied de Ruijgenhoek en een eigen cultureel centrum Stefanus. Er is, tussen de hoogbouwflats, veel groen in de wijk waardoor de openbare ruimte uitnodigt om naar buiten te gaan.

Lees meer

In deze wijk ziet SportUtrecht het als haar missie om de Overvechter in beweging te krijgen en in beweging te houden. Hierin leggen wij de focus op mensen met een lage sociaaleconomische status, mensen met een beperking, ouderen, kinderen en jongeren die nog niet sporten en meiden tussen de 10 en 18 jaar. Door nauwe samenwerkingen met wijkpartners uit het onderwijs, welzijn, zorg en sport, hopen we voor iedere Overvechter passend en duurzaam aanbod te creëren en hen te motiveren om te (blijven) sporten en bewegen. 

Waar ben je naar op zoek?

Sportstimulering volwassenen

Wij zetten ons in voor een divers en verrassend beweegaanbod dat aansluit op de behoeften van de volwassenen in Overvecht

Sportclubadvies

Sámen met de Utrechtse sportclubs zorgen we voor een sterke, toegankelijke en veilige sportomgeving. Met onze ondersteunende dienstverlening streven wij naar zoveel mogelijk vitale sportverenigingen.

Uniek sporten

Sporten is voor iedereen belangrijk, een beperking hoeft daarbij geen belemmering te zijn.

Urban

Meer focus op sport en bewegen in de openbare ruimte met onze urban buurtsportcoach Jip

Meiden

Om ervoor te zorgen dat meiden ook na de basisschool blijven sporten hebben ze onze speciale aandacht.

FitGaaf!

Samen met onze partners zorgen we voor preventie voor kinderen met overgewicht.

Heb je vragen over deze wijk?

Tom Schrurs
06 29 15 98 60
Mail mij

Overvecht socials

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht