a

Leidsche Rijn, Vleuten De Meern

Leidsche Rijn, Vleuten de Meern is een groot gebied aan de westkant van de snelweg A2. Leidsche Rijn bestaat uit de subwijken Terwijde, de Wetering, Het Zand, Parkwijk, Langerak, Leidsche Rijn centrum en Leidsche Rijn-zuid. Hier wonen nu ongeveer 47.000 inwoners. Vleuten en de Meern is opgebouwd uit de subwijken Vleuten, Haarzuilens, Veldhuizen, Vleuterweide, de Meern en Rijnenburg. Hier wonen ongeveer 51.000 inwoners. Het aantal inwoners zal de komende jaren flink gaan groeien. Om al deze mensen te kunnen laten sporten en bewegen is er voldoende ruimte voor sport nodig en zullen we beter moeten nadenken hoe we de beschikbare ruimte het beste kunnen gaan invullen. Vooral in Leidsche Rijn is er veel nieuwbouw. Daar wonen veel jonge gezinnen met kinderen.

Lees meer

Het gebied kent veel sportaanbieders. Nagenoeg elke sport is er wel vertegenwoordigd. Midden in de wijk Leidsche Rijn Vleuten en de Meern ligt het grote, groene Maximapark. Hier wordt veel gefietst en hardgelopen en er zijn talloze laagdrempelige wandel- en bootcampgroepjes. Vleuterweide heeft een hele mooie beweegroute. Skateboarders, BMX’ers, steppers en skaters kunnen hun hart ophalen in het nieuwe skatepark in Leidsche Rijn. Rondom de sportparken Rijnvliet, de Vryheit, Paperclip, Fletiomare zijn enkele zeer grote sportverenigingen gevestigd. De Haarrijnse plas in het noorden en de Strijkviertelplas in het zuiden biedt veel ruimte om te recreëren. Ons team bestaat uit toegewijde beweegmakelaars, buurtsportcoaches en sportclubadviseurs. De beweegmakelaars proberen jeugd, jongeren en volwassen in aanraking te laten komen met sporten en bewegen. Dit doen zij via de scholen, eerstelijns zorginstellingen en partners in de wijk. De buurtsportcoaches zijn zichtbaar en actief op de scholen en organiseren allerlei sportactiviteiten in de wijk. De Urban mix en Streetsports zijn hiervan enkele mooie voorbeelden. De sportclubadviseurs richten zich wat meer op de sportaanbieders maar werken nauw samen met de beweegmakelaars en de buurtsportcoaches. Sportplezier bij (niet sportende) jeugd, sportparticipatie van kwetsbare mensen, sporten in openbare ruimte en vitale sportverenigingen zijn onze belangrijkste focuspunten in de wijk. Daarnaast werken we met het gehele team aan een prachtige ambitie: Leidsche Rijn als de Sportiefste Wijk van Nederland. Een wijk die inspireert tot bewegen, ontmoeten en ontspannen.

Waar ben je naar op zoek?

Urban Mix

De Urban Mix is een gratis evenement dat bijna elke schoolvakantie plaatsvindt. Een dag vol sport & culturele activiteiten voor kinderen uit de wijk van 7-14 jaar.

De sportiefste wijk

In Leidsche Rijn gebeurt iets groots. Een uniek team gaat samen op weg naar de sportiefste wijk van Nederland.

UBALL Basketball Academy

Een talentprogramma in Leidsche Rijn waar jonge basketballers vanaf 12 jaar onder optimale omstandigheden hun sport kunnen combineren met onderwijs en zo de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot topsporter.

Heb je vragen over deze wijk?

Judith de Keijzer
06 29 09 95 05
Mail mij

LRVDM socials

Hier komen wijkgerelateerde nieuwsitems.

Op zoek naar het sportaanbod in Utrecht?

Alle sportaanbieders en sportactiviteiten vind je op
Doe mee in Utrecht