Vuelta  a Utrecht!

De Ronde van Spanje (Vuelta) gaat van start in  Utrecht  in 2020.  De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus 2020 in Utrecht. De tweede etappe start in ’s-Hertogenbosch en komt aan in Utrecht op het UtrechtSciencePark. De derde etappe trekt door Noord-Brabant en heeft Breda als start- en finishplaats.  

De precieze datazijn 14, 15 en 16 augustus 2020. Benieuwd of de Vuelta ook bij jou langskomt? Bekijk de routes!

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/02/fietshub.png

Vuelta Fietshubs een rondreizend fietsdorp

De Vuelta Fietshub is een rondreizend fietsdorp in de stad en de provincie Utrecht met activiteiten voor jong en oud, van beginnend tot ervaren fietser!

Loop naar binnen door de toegangspoort van ons fietsdorp en vier het Vuelta feest mee! Leef je uit op de BMX-baan, maak je eigen spandoek, laat je fiets repareren of drink een lekkere kop koffie.

Project van SportUtrecht & Wielerplatform Utrecht

De Fietshub is een project van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht in het kader van de komst van wielerronde La Vuelta naar Utrecht in de zomer van 2020.

Met de Vuelta Fietshubs leveren we een bijdrage aan het zichtbaar maken van de komst van Vuelta naar Utrecht. We zorgen voor een feestje in de wijken, brengen meer mensen in aanraking met fietsen en wielrennen en streven naar meer verbinding, tussen inwoners, organisaties en ondernemers.

Maar we kijken verder dan de zomer van 2020 en zetten nu al in op het vervolg van (elementen uit) de Vuelta Fietshubs. Dan doen we door:

  • Onderzoek en innovatie: we onderzoeken de waardering en effecten van deVuelta Fietshubs en vertalen de resultaten naar een innovatie op het gebied van fietsstimulering welke op de lange termijn wordt opgenomen in de vaste activiteiten van SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht.
  • Aanschaf van een eigen BMX-baan, de pump-track, van gerecycled plastic voor inzet binnen het programma van de Fietsmeesters en andere evenementen.
  • Visie wieleraccommodaties:In samenwerking met de Utrechtse wielerverenigingen verkennen we de kansen op dit vlak en zetten we onder andere in op het verbeteren van bestaande accommodaties en de aanleg van faciliteiten (pumptracks) in de wijken en een grotere stedelijke accommodatie.
  • Samenwerkingen met langetermijn visie: we starten samenwerkingen voor de lange termijn en denken samen met onze samenwerkingspartners na over het vervolg op de Vuelta.

Na de Vuelta

Er wordt ook al nagedacht over de opbrengst na de Vuelta. SportUtrecht, Wielerplatform Utrecht en de Utrechtse wielerverenigingen werken momenteel samen aan een visie op de wieleraccommodaties in de stad. Het realiseren van permanente fietshubs, pump-tracks in de wijken, is daarin een van de gekozen sporen. Op deze plekken is het de bedoeling blijvend aanbod te organiseren (in wijken waar extra inzet wenselijk is) zodat fietsen voor alle inwoners van de stad toegankelijker wordt en de mobiliteit en gezondheid in de stad toeneemt. 

Doe mee!

Ook ideeën of interesse om met jouw activiteit aan te sluiten bij de Vuelta Fietshubs? Neem contact op met:

SportUtrecht projectleider Floor Kok
fietshub@sportutrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2018

Top