Wandelmeester Jelle Bakker

Het wijkmagazine Hallo Lunetten had in april 2021 een ‘wandelinterview’ met SportUtrecht teamlid Jelle Bakker. Startend vanaf zijn huis op Ameland, door het Beatrixpark, een kleine pitstop aan de picknicktafel bij de skatebaan en terug via de Oude Liesboschweg: een van zijn favoriete wandelroutes door de wijk.

De liefde voor het wandelen kwam bij Jelle echt tot bloei augustus 2020. Toen scheurde hij tijdens een voetbaltoernooi zijn kruisband en meniscus: Sporten mocht niet meer, wandelen gelukkig nog wel. Sindsdien wandelt hij tweemaal daags door zijn wijk Lunetten.

Samen met zijn collega’s van SportUtrecht heeft Jelle in april 2021 meegedaan aan de ‘ommetjes app’ van de Hersenstichting. Veel bedrijven gebruiken deze app om hun medewerkers in deze rare tijden te stimuleren tot wandelen en een onderlinge competitie aan te gaan. De app werd eveneens gebruikt door het team waar Jelle werkt, genaamd ‘De Fietsmeesters’ Jelle wandelde veruit het meest, bemachtigde zo de eerste plaats en kreeg als geuzenaam: ‘De Wandelmeester’!

Jelle vindt wandelen echt heerlijk: “Van wandelen word ik rustig, het maakt mijn hoofd leeg. En soms als ik lekker in het zonnetje heb gelopen, voel ik me zo heerlijk rozig en loom dat het moeilijk is mijn werk weer op te pakken.” Hij prijst zich gelukkig dat hij in zo’n mooie, groene wijk woont. Enthousiast: “Vanuit mijn huis loop ik zo het Beatrixpark in. “

Het interview eindigt met een mooie onthulling. In september 2020 kwam niet alleen zijn liefde voor het wandelen tot bloei. Op de dag dat Jelle geblesseerd raakte, daar op het voetbalveld, ontmoette hij ook zijn vriendin. Samen wandelen zij door de coronatijd.

Ook wandelen? In Utrecht zijn meer dan 20 wandelgroepen actief! Bekijk hier overzicht van alle wandelgroepen en loop ook gezellig mee.

Liever niet alleen aan de wandel? Meld je dan aan voor een beweegmaatje!

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/07/Schermafbeelding-2021-07-13-om-13.18.22-640x424.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top