Beweegcoach Janette Brouwer

Brengt bewoners Zuilen met hele kleine stapjes in beweging.

Door de lockdown bijna geen mensen zien. Niet of nauwelijks meer de deur uitkomen. Daar worden veel mensen verdrietig van. En ze krijgen pijn. Pijn aan hun rug of benen of in het hoofd… Veel mensen voelen zich opgesloten, willen eigenlijk graag wat doen, naar buiten maar vinden dit ook wel eng.

Beweegcoach Janette Brouwer – onder meer actief in Zuilen – herkent dit heel goed. Zij helpt mensen bij het in beweging komen nadat ze heel lang weinig hebben gedaan. Dat is best spannend. Om na al die tijd binnen toch weer aan de slag te gaan. Want je lijf doet misschien pijn, je bent stijf en er zitten corona-kilo’s bij en je haar zit ook niet meer…

Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

“Wie het wil proberen, kan dat tegen de huisarts zeggen. Dat kan ook via een telefoontje. Of tegen iemand van het Buurtteam, als je die beter kent. Zij geven dit dan aan mij door. En dan ga ik kijken en overleggen wat iemand wil doen. We nemen heel kleine stapjes en als het even niet lukt, geeft dat niet. Wat ik met de mensen doe, is kijken naar wat ze zelf leuk vinden. En hoe het is om te ervaren dat bewegen helpt. Het kan je hoofd leeg maken bijvoorbeeld. Even niet denken aan de zorgen die je hebt. Of door te bewegen, slaap je beter. Ook andere onderdelen van je gezondheid komen aan bod. Samen zoeken we uit waar je blij van wordt. En zo kom je weer een stukje vooruit!

Zie ook Gezonde Wijk Alliantie – www.zuilenondiepgezond.nl

Janette Brouwer | Beweegmakelaar Noordwest(06) 41 78 58 91 | janette.brouwer@sportutrecht.nl

@copyright SportUtrecht 2022

Top