Herman Jongerius

Bodysports maakt het
verschil dichtbij huis.

Sinds Herman Jongerius (41) in 2003 aan de slag ging met zijn sportcentrum Bodysports zet hij zich al in voor verschillende maatschappelijke projecten. Mensen betrekken voor wie sporten niet vanzelfsprekend is, daar zijn hij en zijn team graag voor aan het werk. Deelname aan het project Beweegmaatjes is dan ook een mooie match, aldus Jongerius: “Iedereen heeft wel een buurman of buurvrouw die je wekelijks met een uurtje bewegen al kunt helpen.” 

Het ledenbestand van een sportclub bestaat veelal uit gezonde mensen. Mensen voor wie de weg naar een sportvereniging of club geen probleem oplevert en vaak ook een logische keuze is. Ook Jongerius richtte zich met Bodysports in eerste instantie op die groep en dan specifiek zij die woonachtig zijn in Utrecht West. Zijn ‘verzorgingsgebied’ zoals hij het zelf noemt. Na een sterke start van zijn onderneming zag hij al vrij snel dat veel mensen drempels ervaren om in beweging te komen. Drempels met een fysieke, mentale of financiële oorzaak en soms ook een samenloop van deze drie. “Dit wekte mijn interesse en ik stelde mezelf de vraag: wat kan ik doen om ook deze groep te betrekken bij het regelmatig sporten? In de loop der jaren heb ik dan ook mijn programma een aantal keer dusdanig aangepast zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bedienen.” 

Elk jaar kiest Bodysports een goed doel om te steunen. De Hartstichting, Kika, Villa Joep, stuk voor stuk hebben ze al eens op de inzet van Bodysports mogen rekenen. Maar wat écht het verschil maakt is de directe aansluiting met het doel, merkte Jongerius. “Hoe dichter bij huis des te succesvoller het project. Mensen zien direct voor wie ze het doen en wat het daadwerkelijk opbrengt. Deze succesformule vind ik dan ook terug bij Beweegmaatjes. ”Met een klantenbestand dat grotendeels bestaat uit inwoners uit de directe omgeving van zijn sport- en preventiecentrum heeft Jongerius een stevige basis voor een succesvol project. “Iedereen kent wel een buurman of buurvrouw die de weg naar een sportclub moeilijk kan vinden. Hoe makkelijk is het dan om diegene als beweegmaatje één uurtje per week mee te nemen?” 

Een kort en krachtig advies van Herman Jongerius voor organisaties die zich ook graag willen inzetten, maar niet goed weten hoe: “hou het dicht bij huis.” Richt je op je bestaande klanten en je verzorgingsgebied en ontdek dat er dichtbij huis al veel verschil te maken is.”

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top