ONDERWIJS

Voor topsporters is het van belang om hun carrière zo goed mogelijk te combineren met onderwijs. Het normale onderwijs past niet altijd in de volle trainingsschema’s die topsporters draaien. Goede en flexibele onderwijsinstellingen, afgestemd op de sporters, zijn hierbij van groot belang.

SportUtrecht vindt het belangrijk dat sporters hun talenten ontwikkelen en staat voor een invulling van een maatschappelijke carrière die echt bij je past. Tijdens je topsportcarrière bevordert dit ook de sportprestaties en daarnaast bewandel je een weg voor een carrière na je topsport.

Onderwijs op alle niveaus

SportUtrecht heeft een nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen in de regio Utrecht en ’t Gooi. Deze onderwijsinstellingen houden rekening met het beoefenen van topsport. Op al deze scholen is een topsportcoördinator aangesteld. De topsportcoördinator kan je meer informatie geven over de faciliteiten op de school.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/08/1-160x160.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/08/2-160x160.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/08/3-160x160.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/08/4-160x160.png

MBO

In de provincie Utrecht zijn er een aantal instellingen voor het MBO waar je als topsporter of talent medewerking kunt krijgen om je studie en topsport te kunnen combineren. ROC Midden Nederland is een erkende Topsportvriendelijke school en biedt topsportfaciliteiten aan sporters met een geldige topsportstatus. ROC Midden Nederland heeft een uitstekende samenwerking met diverse partijen waaronder SportUtrecht, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort, het Nationaal Topsportcentrum (NTC) Waterpolo en FC Utrecht.

MBO Amersfoort en MBO Utrecht 
Op MBO Amersfoort  en MBO Utrecht leren studenten meer dan een vak. Welke opleiding jij ook kiest, MBO Amersfoort en MBO Utrecht begeleidt haar studenten in hun opleiding én in hun sportieve carrière. Om het maximale uit een sportcarrière en een opleiding bij MBO Amersfoort en MBO Utrecht te halen zet de topsportcoördinator met iedere topsporter een eigen traject op. Trainingen, stages en wedstrijden in binnen- en buitenland worden optimaal binnen het onderwijsprogramma ingepland. 

HBO

Hogeschool Utrecht (HU) biedt een groot aantal faciliteiten aan studenten die hun studie willen combineren met een carrière in de topsport. Deze voorzieningen worden verstrekt op basis van individuele omstandigheden en het niveau waarop de sport wordt beoefend. Hogeschool Utrecht hanteert voor topsporters dezelfde indeling als NOC*NSF.

WO/UNIVERSITEIT

Studenten met een topsportstatus kunnen op de Universiteit Utrecht in aanmerking komen voor extra voorzieningen. Deze kunnen zowel financieel als opleidingsspecifiek zijn. 

TOPSPORTSCHOLEN

SportUtrecht werkt samen met de hiernaast weergegeven Topsport Talentscholen en Topsportvriendelijke Scholen.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/blauw.png

    Topsport Talentscholen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/groen.png

    Topsportvriendelijke Scholen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/geel.png

    MBO Scholen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/zwart.png

    HBO Scholen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/08/rood.png

    Universiteit

Voor meer informatie over Topsport Talentscholen zie de website:

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top