Tool Talentontwikkeling

Hoe geeft jouw topsportvereniging invulling aan talentontwikkeling en topsport?
Maak een afspraak voor een gesprek.

Talentontwikkeling gebeurt lokaal
SportUtrecht wil de Utrechtse topsportverenigingen ondersteunen op talentontwikkeling, want hiér begint het! De tool behandelt een aantal thema's die goed passen bij lokale talentontwikkeling: dus wat komt er kijken bij het opleiden van lokale talentvolle sporters tot toppers die regionaal en nationaal sportieve prestaties gaan neerzetten?
Thema's van de tool
• (Topsport)beleid
o.a. Visie & missie, selectiebeleid en talentherkenning
• Topsportcultuur & klimaat
o.a. Faciliteiten, trainingen en talentbegeleiding
• Kader Coach
o.a. pedagogische, technische & fysieke kennis
• Sportoverstijgende thema's
o.a. Mentaal, (para)medisch, voeding
Doel Tool
Bovenstaande thema's worden in gespreksvorm behandelt o.l.v de adviseurs topsport. Het doel is enerzijds om een stuk bewustwording te creëren van wat er allemaal komt kijken bij talentontwikkeling. Anderzijds ontdekken we waar kansen liggen en waar gerichte ondersteuning nodig is. SportUtrecht heeft hiervoor een stimuleringsbudget gereserveerd.
Prioriteiten piramide
De uitkomsten vertalen we gezamenlijk naar de prioriteitenpiramide. Wat zijn de te nemen acties om nog beter invulling te geven aan talentontwikkeling? Welke stappen kan de vereniging zelf zetten en hoe kan SportUtrecht concreet ondersteunen op basis van de actuele behoeftes. Denk hierbij bv. aan ondersteuning op thema's zoals Strength & Conditioning of het opzetten van een leerlijn mentaal of selectiebeleid.
Jouw vereniging is uniek
Elke vereniging heeft zijn eigen DNA. De tool is daarom ook geen beoordeling, maar dient als middel om te kijken hoe we talentontwikkeling kunnen stimuleren passend bij de identiteit van jouw club. De tool kan jaarlijks herhaald worden en dienen als evaluatie-tool.
Afspraak
Ben jij een topsportvereniging in regio Utrecht en wil jij ontdekken waar jouw kansen liggen om jouw sporters de kans te geven hun talent optimaal te ontwikkelen? Maak dan een afspraak om de (kosteloze) tool af te nemen.

Voor meer informatie:rune.massing@sportutrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top