OnzeToppers

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/korfbal4.jpg

Korfbal 28-3-1993Barbara Brouwer

Ik stond vroeger met de kinderwagen langs het veld om bij mijn ouders te kijken, zo ben ik op mijn 4e zelf gaan korfballen. Ik speelde tot mijn 12e bij KC Doorn, de club uit mijn woonplaats. Daarna heb ik de overstap naar Dalto uit Driebergen gemaakt, daar speel ik nu 9 jaar.

Naast spelen bij Dalto, geef ik training aan de B1 van Dalto, werk ik op een Sport BSO en doe ik een zelfstudie Kinderpsychologie. Vorig jaar heb ik mijn MBO-diploma pedagogisch medewerker gehaald. Vanaf mijn 14e heb ik alle nationale selecties doorlopen, zo heb ik 2 jaar in het Nederlands Team onder 16 gespeeld, 3 jaar in het Nederlands Team onder 19 en speel ik nu 2 jaar in Jong Oranje. In de jeugdselecties waren de WK’s altijd in eigen land, maar hadden we in onder 19 wel altijd een uitstapje naar Duitsland. Met Jong Oranje heb ik het EK in Tsjechië gespeeld, waar we helaas 2e zijn geworden. 

Met mijn oude club Dalto heb ik bij de jeugd diverse Nederlands Kampioenschappen binnen gehaald (2005, 2006, 2008, 2011) en ook met de Nederlandse jeugdselecties behaalde ik mooie prijzen. In 2015 won ik met Oranje goud tijdens het WK in België. Aan het begin van seizoen 2015-2016 maakte in de overstap van Dalto naar TOP/Quoratio en met mijn nieuwe club werd ik dat seizoen meteen landskampioen.

Paravolleybal 22-9-1959Djoke van Marum

Op 26 jarige leeftijd heb ik na een operatie en later na een infuus CRPS (Complex Regionaal Pijn Syndroom) gekregen in mijn rechterbeen en linkerarm. Dit betekent dat ik een spalk voor mijn arm en been draag en dat ik veel gebruik maak van een rolstoel. Ik deed al veel aan sport: waterpolo, volleybal en tennis. En nadat ik CRPS kreeg, ben ik gaan rolstoeltennissen en paravolleyballen. 

Vanaf 1992 speel ik in het Nationaal Dames Paravolleybalteam. Met het team ben ik 4 keer Wereldkampioen en 7 keer Europees Kampioen geworden. Daarnaast hebben we nog veel andere prijzen gewonnen. Ik heb aan vier Paralympics meegedaan. In Athene haalden we zilver, in Beijing brons, in London de vierde plaats en in Rio zesde. 

Ik speel nog steeds eredivisie paravolleybal bij V.V. Volleer. Ik doe nog aan kracht- en fitnesstraining, ik fiets veel en ik heb weer rolstoeltennisles genomen. 

In het dagelijkse leven werk ik als leerkracht bij Koninklijke Visio. Ik geef volwassen mensen met een visuele en verstandelijke beperking o.a. computerles.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/volleyball.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/Hordelopen.jpg

Hordelopen 10-8-1989Erik Leeflang

Erik Leeflang (atletiek) maakt een stormachtige ontwikkeling door. Als junior behaalde hij al veel Nederlandse titels. Dankzij deze titels kon hij ook deelnemen aan de Europees Junioren Kampioenschap in Hengelo (2007) en het Wereld Junioren Kampioenschap in Bydgoszcz (2008).  


Ook als senior lukte het Erik om prijzen te winnen. Na eerst een bronzen (2008) en een zilveren (2009) medaille op het NK indoor, werd Erik in 2013 Nederlands Kampioen indoor. Zijn ultieme doel is het behalen van goud tijdens een Olympische spelen. Behalve topsporter is Erik ook vitaliteitscoach en personal trainer

Voetbal 22-7-1991Helene Heemskerk

Mijn naam is Hélène Heemskerk, 23 jaar, geboren in Zevenhoven en momenteel speelster van ADO Den Haag Vrouwen. Op 10-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetbal bij SV Zevenhoven. Al snel werd ik geselecteerd voor de selecties van de KNVB en in de B junioren maakte ik de overstap naar Legmeervogels. Mijn gehele jeugd heb ik tussen de jongens gevoetbald om mijzelf steeds beter te ontwikkelen. Uiteindelijk heb ik in alle jeugdselecties (o15/o17/o19) van het Nederlands Elftal gespeeld en mijn hoogtepunt is het behalen van de halve finale op het Europees Kampioenschap o19 in Macedonië. Na dit fantastische avontuur werd ik benaderd door FC Utrecht en daar heb ik 3,5 jaar met ongelooflijk veel plezier gespeeld. Helaas ging de vrouwentak van FC Utrecht in januari 2014 failliet waardoor ik per direct de overstap heb gemaakt naar ADO Den Haag. Hier liggen voor mij weer nieuwe kansen en kan ik mijn topsportcarrière voortzetten.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/voetbal.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/wielrennen.jpg

Baanwielrennen 22-10-1991Hugo Haak

In 2008 wordt baanwielrenner Hugo derde op het onderdeel keirin van het Nationaal Kampioenschap. Twee jaar later was hij runner-up in de sprint. In 2010 eindigde Hugo als zesde in de team sprint op het EK. Ook won hij een zilveren medaille op de 1.000 meter tijdrit in Beijing in 2011. In 2011 werd hij twee keer runner-up op de Nederlandse sprint en in keirin. In 2012 is hij Nederlands kampioen Keirin geworden en in 2013 Nederlands kampioen Sprint en Kilometer. 

Tevens heeft hij in 2014 de Wereldbeker Sprint en Wereldbeker Teamsprint in Guadalajara gewonnen. Hij maakt deel uit van de nationale selectie Sprintgroep Topsport. Hiermee won hij in 2015 goud op het Europees Kampioenschap in Zwitserland en een jaar later zilver op de Wereldkampioenschappen in Londen. Hugo woont in Vianen en heeft de Olympische Spelen als doel.

Skeleton 29-9-1987Joska Le Conté

Joska heeft in het verleden verschillende sporten gedaan: schaatsen, turnen, korfbal, tennis. Op twaalfjarige leeftijd heeft ze ervoor gekozen om verder te gaan in de atletiek, wat ze al vanaf haar zevende deed. In het begin focuste Joska zich op de meerkamp, maar toen ze oud genoeg was voor het onderdeel polsstokhoogspringen, werd dit haar specialisatie. Hiermee is Joska verschillende keren Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Toen ze in 2006 in aanraking kwam met skeleton tijdens een scouting cup in Harderwijk voor zowel skeleton als bobslee, is Joska overgestapt naar de skeleton sport. Voor skeleton is ook sprinttraining benodigd, dus Joska is ook nog vaak op de atletiekbaan te vinden. 

Het eerste jaar is Joska begonnen in de Europacup. Een jaar later ging Joska een stapje hoger richting de Intercontinentalcup. Met de resultaten uit Intercontinentalcup kwalificeerde Joska zich voor de World Cup. Het grote doel is nu, na 2 keer de internationale, maar niet de Nederlandse limiet, om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018 in Pyeongchang. 

De beste resultaten van Joska zijn: een 5e plaats op het EK, een vijfde plek op het WK junioren en een 7e plaats in de World Cup.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/skeleton.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/speerwerpen.jpg

Atletiek 18-4-1993Jurriaan Wouters

Ik ben Jurriaan Wouters (1993), speerwerper. Op m’n zevende begon ik in Amersfoort met atletiek. Sinds 2006 specialiseer ik op speerwerpen. Toen ik 15 was hoorde ik nog niet bij de Nederlandse top van mijn leeftijd. Daarna ben ik pas echt gaan groeien en verder gaan werpen. Ik heb toen ook de overstap gemaakt naar Utrecht. Sinds 2008 train in bij Kees Betlem en Elliott Thijssen bij Hellas Utrecht. 

Afgelopen jaren heb ik een flinke inhaalslag gemaakt. Van 2010 tot 2012 won ik 3 keer zilver op het NK junioren. In 2014 werd ik Nederlands kampioen speerwerpen bij de senioren. In 2012 heb ik deelgenomen aan het WK junioren in Barcelona en in 2015 ben ik naar Tallinn geweest voor het EK onder 23 jaar. 

In de jaren die volgen hoop ik WK’s en EK’s te halen en natuurlijk is het ultieme doel de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. 

Judo 27-2-1994Michael Korrel

Mijn naam is Michael Korrel, ik ben geboren in Vianen op 27 Februari 1994. Mijn leven staat in het teken van de sport : ‘Judo’. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met judo. In het begin was alles lekker ”speels” en dat vond ik super leuk. Ik begon met deelname aan toernooitjes en won direct behoorlijk wat wedstrijden. En dat winnen beviel mij wel! Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds serieuzer in het beoefenen van de sport. Hedendaags judo ik in de gewichtklasse -100 Kg. Mijn grootste prestaties zijn: 

 • 2x Nederlands Kampioen junioren (2011, 2012) 
 • 2x Nederlands kampioen Senioren (2012, 2015) 
 • Zilver op de Europese Kampioenschappen Porec (2012) 
 • 2x Goud European Open (2015) 
 • Goud Grand Prix Budapest (2016) 
 • Goud Grand Slam Baku (2017) 

Zoals velen heb ook ik de droom om op de Olympische Spelen te staan. Toch is dat niet mijn primaire doelstelling. Ik wil namelijk eerst mijn plek veroveren als A sporter en zo de mogelijkheid krijgen om op het hoogste niveau te kunnen schitteren! 

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/judo.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/tafeltennis.jpg

TafeltennisNico Blok

Nico is een toptafeltennisser en heeft meegedaan aan de Paralympische Spelen van Sydney, Athene en Beijing. Nico heeft sinds zijn geboorte een onbekende spierziekte. Door deze ziekte is hij bijzonder dun. De globale kenmerken van zijn spierziekte zijn, dat Nico weinig kracht en weinig conditie heeft. 
Dit heeft hem er niet van weerhouden om op topniveau te tafeltennissen. Nico won de bronzen medaille tijdens de Spelen van Beijing en heeft meerdere keren zilveren medailles gewonnen tijdens EK’s en WK’s. Nico behoorde jarenlang tot de top 10 van de wereld met als hoogste notering de 3de plek op de wereldranglijst in 2004. 
Nico beschouwt zijn spierziekte als een stukje van hemzelf, iets wat z’n persoonlijkheid in belangrijke mate gevormd heeft, niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk.

Wielrennen 16-8-1982Roos Hoogeboom

Mijn naam is Michael Korrel, ik ben geboren in Vianen op 27 Februari 1994. Mijn leven staat in het teken van de sport : ‘Judo’. Op vierjarige leeftijd ben ik begonnen met judo. In het begin was alles lekker ”speels” en dat vond ik super leuk. Ik begon met deelname aan toernooitjes en won direct behoorlijk wat wedstrijden. En dat winnen beviel mij wel! Naarmate ik ouder werd, werd ik steeds serieuzer in het beoefenen van de sport. Hedendaags judo ik in de gewichtklasse -100 Kg. Mijn grootste prestaties zijn: 

 • 2x Nederlands Kampioen junioren (2011, 2012) 
 • 2x Nederlands kampioen Senioren (2012, 2015) 
 • Zilver op de Europese Kampioenschappen Porec (2012) 
 • 2x Goud European Open (2015) 
 • Goud Grand Prix Budapest (2016) 
 • Goud Grand Slam Baku (2017) 

Zoals velen heb ook ik de droom om op de Olympische Spelen te staan. Toch is dat niet mijn primaire doelstelling. Ik wil namelijk eerst mijn plek veroveren als A sporter en zo de mogelijkheid krijgen om op het hoogste niveau te kunnen schitteren! 

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/wielrennen-1.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/wielrennen2.jpg

Wielrennen 1-7-1989Samantha van Steenis

Samantha was zes jaar toen ze begon met wielrennen. Individueel heeft ze bij de jeugd meer dan 150 prijzen gewonnen. Op een gegeven moment is ze overgestapt naar de tandem en dat doet ze nu nog steeds. Ze zit voorop de tandem, dit wordt ook wel ‘piloot’ genoemd en heeft een A-status. Daarnaast doet ze soms nog wat met haar wielertrainer diploma en is ze koerier bij DHL. Ze is piloot op een tandem en wil samen het beste presteren om stokers (achter rijder met een visuele beperking) te kunnen laten sporten en haar kennis aan hun over te dragen. 

Samantha heeft diverse successen behaald op de tandem. Zo ging ze in 2012 naar de Paralympische Spelen in Londen en is ze meervoudig Nederlands kampioen geweest. Ook heeft ze diverse podiumplekken in diverse wedstrijden en Worldcups behaald. Samantha woont in Voorthuizen en is druk bezig met haar project, ‘mij en mijn maatje’, om verschillende stokers te kunnen helpen die op hun beurt Samantha weer kunnen helpen haar droom en doel te verwezenlijken. Samantha haar droomdoel is om goud op de  Paralympics  te behalen.

Judo 16-1-1984Shareen Richardson

Op 16-jarige leeftijd behaalde Shareen Richardson haar eerste Nederlandse titel bij de senioren. Zo begon haar internationale judo carrière. Met diverse (inter)nationale medailles behoorde ze bij de top van Nederland. Inmiddels staan er 4 senioren titels en 1 junioren titel op haar naam. In 2011 is zij verkozen tot sportvrouw van het jaar in Amersfoort. Shareen is inmiddels gestopt met topsport en richt zich op haar maatschappelijke carrière. 

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/judo2.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/waterpolo.jpg

Waterpolo 12-11-1980Simone Koot

In 2007 werd waterpoloster Simone Koot negende bij de wereldkampioenschappen in Melbourne, Australië. Haar Olympische debuut maakte ze in 2008 op de Olympische Spelen van Peking en dit werd meteen het hoogtepunt in haar carrière: ze behaalde met het Nederlandse waterpoloteam Olympisch goud! Een historische prestatie aangezien dit de eerste en tot nu toe enige Olympische medaille is van het Nationaal waterpoloteam. Vanwege deze prestatie werd Simone in 2008 verkozen tot Sportvrouw van het jaar in Utrecht. 

Rugby 6-4-1988Sylke Haverkorn

Sylke maakt sinds 2007 deel uit van de basis selectie van het  Nederlands dames rugby team. 

Ze heeft 5 EK’s op haar naam staan en behoort tot de top 16 van de wereld.
In 2014 is ze in de ereklasse (hoogste klasse) landskampioen geworden met RUS (Rugbyende Utrechtse studenten). Ook maakt ze vanaf 2011 deel uit van de 7’s selectie die een introductie sport is in 2016 tijdens de Olympische spelen in Rio.  

Inmiddels is Sylke vanwege een zware blessure gestopt met rugby, maar ze is nog altijd actief betrokken bij de sport: als (assistent)coach bij het landskampioen RUS en het Nederlands team. Daarnaast werkt ze als Beweegmakelaar SportUtrecht.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/rugby.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/handbiking.jpg

Handbiker 10-8-1978Tim de Vries

Tim was professioneel trampolinespringer toen hij als gevolg van een trampolineongeval in 1997 zijn linker onderbeen inclusief knie verloor. Na 1,5 week in het ziekenhuis gelegen te hebben kon hij vanuit huis zijn revalidatie voortzetten en later kreeg hij een prothese en in augustus 1997 liep hij op een prothese. Tim ging naar de sportschool om zo zijn conditie op peil te houden. Hij zocht echter een meer competitieve sport en vond dit in roeien. Na een korte roeicarrière maakte Tim in 2010 de overstap naar het handbiken. 

In april 2011 werd hij uitgezonden naar zijn eerste Worldcup in Sydney en daar behaalde hij de 5e plaats. Bij de WK Paracycling in Denemarken datzelfde jaar werd hij 4e. In 2012 kwalificeert Tim zich voor de Paralympische Spelen, maar vanwege onvoldoende startplaatsen voor alle gekwalificeerde handbikers kreeg Tim niet de kans op zijn Paralympisch debuut. Na deze teleurstelling besluit hij keihard door te trainen en dit resulteert in het winnen van het NK tijdrijden in 2012, 2013, 2014 en 2015 en daarnaast wint hij verschillende internationale medailles. Tim wint in 2015 als eerste Nederlandse H5 handbiker het wereldbekertoernooi. In 2016 heeft hij zijn debuut gemaakt op de Paralympische Spelen in Rio. Hij werd 4e op de tijdrit (Snelste Nederlander) en 9e in de wegwedstrijd.  

Tim woont in Vinkeveen en is naast topsporter parttime chauffeur bij Connexxion.

Atletiek 29-9-1997Veerle Bakker

Ik ben Veerle Bakker, geboren in Amersfoort en doe sinds mijn zesde aan atletiek. Ik ben begonnen met alle onderdelen en toen ik ouder werd ben ik me steeds meer gaan specialiseren op de middellange afstand. Behalve vlakke afstanden van zo’n 1500m tot 5000m doe ik ook graag de 3000m steeple. Bij deze discipline staan verspreid over de ronde steeplebalken met achter een van deze balken per ronde een waterbak. Naast de baanatletiek vind ik het ook heerlijk om lekker in het bos te crossen. 

Afgelopen jaren ben ik al verschillende keren Nederlands Kampioen geworden bij de junioren op onder andere de 3000m (indoor en outdoor), de steeple, de 1500m en de cross. Afgelopen jaar (2016) heb ik ook bij de senioren op de steeple de Nederlandse titel behaald.  

Internationaal ben ik in 2013 op het European Youth Olympic Festival (EYOF), in Utrecht, 2e geworden op de steeple. In 2015 werd ik vierde op het Europees Junioren Kampioenschap (EJK) in Zweden, waar ik de pech had dat iemand vlak na de start mijn spike uittrapte, waardoor ik de wedstrijd grotendeels op een blote voet heb gelopen. Verder mocht ik in 2015 met het Nederlandse Team naar Griekenland (op de steeple), waar we derde zijn geworden in de eerste divisie en daarmee naar de superleague zijn gepromoveerd.  

Ik combineer op dit moment topsport met de studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, wat me goed bevalt en een leuke afwisseling is met het sporten.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/run.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/motor.jpg

Motorsport 21-4-1994Wayne Tessels

Mijn naam is Wayne Tessels (1994). Ik woon in het dorpje Lopik, dit ligt ongeveer 10 km bij Nieuwegein vandaan. 

Motorracen is mijn grote passie! Hiermee ben ik al bezig vanaf mijn 9de. Toen ben ik begonnen op een pocketbike dit is een kleine motor van ongeveer 50cm hoog. 

Ik vond het meteen al geweldig om met zo´n hoge snelheid over het circuit te scheuren en wilde alleen maar meer trainen en rijden. Dat eerste seizoen ging meteen al redelijk, maar het volgende seizoen kon ik veel vooruitgang boeken en werd ik 4de in het Nederlands Kampioenschap. De jaren daarna ben ik met mijn team hard blijven werken om steeds sneller te worden. In 2006 ben ik Nederlands en Belgisch Kampioen geworden. Het jaar erna werd ik 3de worden bij het EK. Toen ik 13 was ben ik overgestapt naar de grote motoren (die je ook wel eens op de weg ziet rijden). Hierin heb je verschillende klassen en ik startte bij de 125cc. Na hier goede resultaten behaalt te hebben kreeg ik de kans om in 2011 over te stappen naar de 600cc en ik kon hier meteen het Nederlands Kampioenschap naar me toe trekken. De seizoenen daarna gingen ook erg goed. Ik kon weer klassen hoger en wist ook daar al snel podium te rijden. Inmiddels rijd ik bij de 1000cc. 

Naast al het racen zit ik ook nog op school, ik studeer aan de HBO Randstad Topsport Academie hier volg ik de studie Sportmarketing en Management. Het is een erg leuke opleiding waar je als sporter veel vrijheid krijgt om je sport te beoefenen, ideaal dus! Sinds een aantal jaar ben ik ook begonnen met het project ´Toppers bij jou op school´. Ik vind het een superleuke ervaring! Veel kinderen weten namelijk nog weinig van motorracen en vinden het leuk om er wat meer over te vertellen.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

© copyright SportUtrecht2018