Nationaal

In de provincie Utrecht zijn verschillende topsport-
en talentcentra gevestigd. RTO Utrecht werkt samen
met verschillende partijen zoals de sportbonden,
verenigingen en experts om deze centra te ondersteunen.

NTC Waterpolo
Vanuit NOC*NSF en het ministerie van VWS zijn vier Centra voor Topsport en Onderwijs (CTO) en drie Nationale Topsport Centra (NTC) in het leven geroepen. De CTO’s en NTC’s bieden topsporters en talenten de kans om in één omgeving te wonen, sporten en studeren waarbij sport uiteraard op de eerste plaats staat. 

Gemeente Utrecht, SportUtrecht én de KNZB willen met het NTC Waterpolo een bijdrage leveren aan de Nederlandse sportambities om bij de top 10 van de wereld te horen. Het NTC waterpolo is een toptrainingscentrum waarin de dames en de heren selectie een fulltime programma draaien. Dit betekent dat zij twee keer op een dag trainen, meerdere buitenlandse stages hebben en verschillende (kwalificatie) toernooien spelen. Alles met als doel om op de grote toernooien zoals EK’s, WK’s en Olympische Spelen goed te presteren. 

Het NTC Waterpolo biedt voorzieningen op het gebied van o.a. trainingsaccommodaties, medische begeleiding, huisvesting, fysieke & mentale begeleiding, voedingsadvies, sociaal maatschappelijke & studiebegeleiding en een intensieve samenwerking met de gehele onderwijskolom. 

Vanuit SportUtrecht wordt de lifestyle en studie coaching voor alle sporters uit het NTC Waterpolo verzorgd. De sporters en ouders kunnen hier terecht voor al hun vragen over de combinatie studie, wonen en sport. 

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/MariekeDijkstra-320x320.jpg

Marieke Dijkstra

marieke.dijkstra@sportutrecht.nl
Lifestyle- & studiecoach

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top