Ledenwerving & behoud

Hoe werf je nieuwe, actieve leden voor je club of vereniging? En minstens zo belangrijk: hoe zorg je ervoor zorgen dat nieuwe leden aan je vereniging verbonden raken én blijven? 

Ledenwerving Wil je hiermee aan de slag? Wij organiseren regelmatig workshops waarbij meerdere verenigingen tegelijk worden begeleid bij het opzetten van een ledenwerfactie. Ondersteuning op maat door een adviseur sportadvies behoort ook tot de mogelijkheden.
Ledenbehoud Wat wil een verenigingslid nu eigenlijk terugzien binnen zijn of haar lidmaatschap? Om goed inzicht te krijgen in de wensen van je leden, is het mogelijk om via SportUtrecht kosteloos een ledenonderzoek op maat uit te laten voeren.
Sport England.

Taekwondo with British Taekwondo South club in Southampton, Hampshire. 8 March 2013

Photo by Adam Gasson / adamgasson.com

Sportstimulering

Wij zien sport als katalysator voor de wijk en daarom willen we graag de samenwerking tussen sportverenigingen en de wijk bevorderen. De bereikbaarheid van je vereniging in haar omgeving wordt zo vergroot zodat meer mensen structureel gaan sporten.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/Paul-Verweel-Sportfonds-Logokopie-320x320.png

Paul Verweel Sportfonds

Een goed voorbeeld van sportstimulering. Het fonds wil sport toegankelijk te maken voor de Utrechtse jeugd. Heb jij een U-pas en ben je 17 jaar of jonger? Doe dan een aanvraag voor sportattributen bij het Paul Verweel Sportfonds. Weet je niet zeker of jouw sportattribuut aangevraagd kan worden of wil je weten voor welk bedrag je een aanvraag kunt doen? Bekijk dan de spelregels.

Heb jij nog andere vragen, check de website of mail/bel dan naar:
info@paulverweelsportfonds.nl of bel op dinsdag of donderdag tussen 9.00 en 12.00 naar 06-58838197.

Vernieuwend sportaanbod

Wij stimuleren verenigingen om vernieuwend bezig te zijn en hebben budget om initiatieven te ondersteunen die voldoen aan een deze voorwaarden:

Georganiseerd worden door sportorganisaties
Nog niet eerder georganiseerd zijn in Utrecht
Een structureel karakter hebben

Verenigingen kunnen het bedrag vervolgens direct investeren in de nieuwe activiteit.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/walkin-football.jpg

Walking Football

Passend voetbalaanbod voor 60-plussers: dat is Walking Football. Voetbal zonder te rennen waarbij spelplezier voorop staat. Deelnemers werken hierbij aan hun fysieke en mentale fitheid.

Wil je meer lezen over Walking Football? Check Sportstad-Utrecht (Walking Football in Utrecht) of oldstars.nl (OldStars Walking Football in het hele land).

Buurtsportcoach

Wil jouw club ook meer jeugd laten sporten en zo je eigen organisatie versterken? Bekijk eens de optie voor een ‘Buurtsportcoach Onderwijs & Sport’. Voor de periode 2018-2020 zijn alle subsidies helaas al verstrekt. Wil je in de toekomst ook met een buurtsportcoach aan de slag? Lees hier wat de regeling inhoudt en wat een buurtsportcoach voor je kan betekenen. Klik hier voor een verdieping van de beoordelingsprocedure en –criteria. De aanvraag is afgestemd op de wijk/het werkgebied waar de aanvraag zich op richt. Er wordt gewerkt met vijf wijken/werkgebieden. Als je aanvraag zich op het voortgezet onderwijs (V.O.) richt wordt de buurtsportcoach stedelijk ingezet voor zijn of haar activiteiten in het onderwijs en in de wijken.  Selecteer op de kaart links jouw wijk.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/balk-2.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top