Informatie voor:
Horeca-activiteiten bij sportaccommodaties

Laatst bijgewerkt 28-8
AANGEPASTE HORECAREGELS PER 10 AUGUSTUS

Op de persconferentie van 6 augustus jl. kondigde minister-president Mark Rutte een aantal aanscherpingen van de coronamaatregelen aan. Door een opleving van het virus is het onder andere noodzakelijk de maatregelen in de horeca aan te passen, het bron- en contactonderzoek beter mogelijk te maken en zo de verspreiding van het virus te beperken. 

Sinds 10 augustus zijn de horeca regels dus aangepast. Dit geldt zowel voor de verenigingen en centra met een volledige horecavergunning als voor de para-commerciëlen, waarbij de horeca op de sportaccommodatie geen hoofdactiviteit is maar ondersteunend.

De regels:

  • Het is verplicht in het clubhuis, de kantine, de horecagelegenheid in sporthallen en-zalen en op het terras, zowel binnen als buiten te werken met reserveringen (vooraf of ter plekke).
  • Gasten moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels. Toeschouwers (bezoekers) kunnen ter plekke vragen om een plaats. Zorg dus voor voldoende zitplaatsen in het clubhuis en op het terras. Wellicht is het mogelijk het terras te vergroten.
  • Het is verplicht alle gasten te vragen zich te registreren zodat de GGD een grondig bron- en contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting. Dit geldt dus voor spelers, begeleiders en toeschouwers die gebruik willen maken van de horecagelegenheid in het clubhuis of op het terras.
  • Naast de registratiegegevens moeten de vragen van de corona-gezondheidscheck zijn gesteld.
  • Als gasten geen contactgegevens willen achterlaten, dan mogen zij niet worden geweigerd.
  • De gegevens mogen uitsluitend worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek.
  • Je kan de formulieren per dag bewaren. Na 14 dagen mogen ze vernietigd worden.

Hier is een formulier die gebruikt kan worden:

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top