Het verhaal van Pim (Decathlon Utrecht)

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/12/Paulverweelsportfonds-150px.png

Het Paul Verweel Sportfonds staat voor gelijkheid voor jeugd in de sportwereld. Met behulp van het fonds worden ruim duizend kinderen per jaar geholpen met de aanschaf van sportkleding of sportmaterialen. Het Paul Verweel Sportfonds is trots op wat het betekent voor de Utrechters en we laten graag zien wat er in de stad gebeurt. Daarom zijn wij in gesprek gegaan met verschillende partners en gebruikers van het fonds.

Dit keer brachten we een bezoek aan Pim ten Broeke, werkzaam bij de Decathlon Utrecht. Als werknemer in een winkel ziet hij vaak de gezichten die de vouchers in komen leveren. Het fonds is volgens Pim een goed initiatief en hij ziet ook duidelijk dat het wat met de gezinnen doet wanneer zij langskomen met de voucher.

De sportwinkel en het Paul Verweel Sportfonds hebben volgens Pim ook het een en ander met elkaar gemeen. “Het is de missie van Decathlon om sport toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Dit sluit natuurlijk naadloos aan op het doel van het Paul Verweel Sportfonds. Door samen te werken met het fonds komen we beiden een stap dichterbij het bereiken van onze doelstellingen.”

Wij vroegen wat hem blij maakt aan het Paul Verweel Sportfonds. “De lach op het gezicht van een meisje nadat ze deze week de winkel verliet met mooie producten waarmee ze haar sport kan beoefenen.” Dit was voor Pim een momentopname, maar hij maakt vaker van dit soort situaties mee. Hij vindt het fijn dat het allemaal goed loopt en dat de kinderen dus gewoon kunnen sporten met de nieuwe kleding die ze kopen.

Het Paul Verweel Sportfonds is dan ook dankbaar om te zien wat het fonds betekent voor de mensen die het echt nodig hebben.

@copyright SportUtrecht 2021

Top