Het verhaal van Marieke en Esra

Mijn naam is Marieke, ik ben 21 jaar en zit in mijn derde jaar geneeskunde. Momenteel wacht ik totdat ik weer  co-schappen mag lopen. Begin juni ben ik gekoppeld aan Esra.

Het worden van een beweegmaatje stond al een tijdje op mijn to-do list, door corona heb ik eindelijk de tijd genomen om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Zo heb ik toen ook contact opgenomen met Dennis & Rosalie. Het zijn van een beweegmaatje is gewoon lekker simpel, goed voor jezelf en ook nog eens een ander. Ik wandel met Esra (30 jaar), die een beweegmaatje zocht omdat ze wilde afvallen, het Buurtteam heeft haar geholpen aan te melden. Esra wil het liefst elke dag lopen, dit is voor mij niet haalbaar dus houden we het op 1 of 2 keer per week.

Tijdens de corona periode is het heerlijk om even iets te doen te hebben en ik merk dat ik zelf ook mijn hoofd een beetje leeg kan krijgen met een uur wandelen. Met Esra kan ik kletsen over van alles en nog wat en soms haal ik op weg naar haar voor ons koffie (zie foto). Ik merk dat ze het erg leuk vindt om te lopen en er ook naar uitkijkt. Dat geeft me een goed gevoel, dat ik ook echt iets kan doen voor iemand. Soms ben ik zo bezig met alles maar doen en rond rennen van studie naar werk naar mijn bestuur naar sport en weer terug dat er gewoon langs me heen gaat wat ik nou eigenlijk heb gedaan gisteren. Het wandelen helpt me om even rustig alles op een rijtje te zetten en aan elkaar te kunnen vertellen hoe onze week er uit ziet, wat we die avond gaan eten en om elkaar te wijzen op een lekker recept.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top