Gezondheid en veiligheid

Vitale sportverenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en veiligheid van haar leden. Door o.a. te zorgen voor vertrouwenscontactpersoon, een gezond aanbod te creëren in de kantine of het rookvrij maken van het terrein. Er is veel om aan te denken. We helpen je graag op weg. Heb je vragen over deze twee thema’s, neem contact op met Koen of Rune.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/fit.jpg

Werken aan een veilige sportomgeving

Sporters beschouwen hun club vaak als ‘tweede woonkamer’. Als vereniging wil je daarom veilige een ontmoetingsplaats zijn waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, uiterlijk of seksuele geaardheid. Wij zetten ons in om alle Utrechtse sportaanbieders te helpen bij het creëren van een veilige omgeving,bij voorbeeld met het opstellen van verenigingsgedragsregels. 

Zo bieden we jaarlijks de cursus voor Vertrouwenscontactpersonen (VCP’s) aan. Een VCP vormt het eerste aanspreekpunt voor grensoverschrijdend gedrag binnen de sportvereniging. Deze cursus wordt aangeboden voor Utrechtse sportverenigingen in het kader van acceptatie van seksuele diversiteit en ter verbetering van het sportklimaat binnen de vereniging.  

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
Een andere tip om het sportklimaat binnen de vereniging veiliger te maken is door VOG’s (Verklaring Omtrent Gedrag) aan te vragen voor de vrijwilligers.
Bekijk hier de handleiding.

Werken aan een gezonde sportomgeving

Een aantal tips om je op weg te helpen:

Meer informatie over veiligheid? Neem contact op met: Koen van Es | koen.vanes@sportutrecht.nl

Meer informatie over gezondheid? Neem contact op met: Lucas Bosch | lucas.bosch@sportutrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2018