eHerkenning voor sportclubs

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/03/image003.jpg

Sinds januari 2021 is het voor sportclubs (en bedrijven) die subsidie willen aanvragen bij de gemeente Utrecht, verplicht om in te loggen met eherkenning. Wat heb je hiervoor nodig?

Allereerst is een inschrijfnummer van de Kamer van Koophandel nodig en moeten de inschrijfgegevens actueel zijn. Het bestuurslid dat eherkenning aanvraagt, moet bevoegd zijn, bijvoorbeeld om overeenkomsten aan te gaan.

Eherkenning met betrouwbaarheid EH2+ is geschikt om als sportclub mee in te loggen bij subsidieaanvragen bij de gemeente Utrecht.

Voor het aanvraag van Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het eerste kwartaal van 2021, is Eherkenning niveau 3 nodig. Aanvragen via DigiD blijft ook mogelijk. De verwachting is dat de Rijksoverheid steeds vaker van sportclubs zal eisen om gebruik te maken van eherkenning voor het aanvragen van subsidie.

Desgewenst kan het bestuurslid ook andere bestuursleden machtigen om deze eHerkenning te gebruiken. Alle gemachtigde krijgen dan eigen inloggegevens. De prijzen lopen van €17 per jaar voor 1 persoon, tot €100 voor 3 jaar voor twee personen.

Kijk hier voor een overzicht van leveranciers van eHerkenning. Hier vind je ook de aanvraagformulieren.

Tip: Goed te weten is dat bij de eerste subsidieaanvraag bij de Gemeente Utrecht de kosten voor de eHerkenning in de aanvraag opgenomen kunnen worden.

Voor vragen of opmerkingen, neem contact op met Irene Mobach.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2018/12/balk.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top