NieuwsKent u iemand die een koninklijke of stedelijke onderscheiding verdient?

17/05/2023
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2023/05/Kopie-van-SportUtrecht_nieuwsbericht_template-1280x640.png

Kent u iemand die een koninklijke of stedelijke onderscheiding verdient?

Utrecht is een diverse en inclusieve stad en wij stimuleren een goede spreiding van onderscheidingen onder alle inwoners van Utrecht. Verenigingen, (religieuze) instellingen en stichtingen bestaan dankzij mensen die zich jarenlang vrijwillig inzetten. Zij zitten bijvoorbeeld in het bestuur, organiseren allerlei activiteiten in de wijk, draaien bardiensten of geven cursussen.

Wat zouden wij zijn zonder al deze mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de samenleving, zonder daar iets voor terug te willen? Zou het niet mooi zijn hun inzet te belonen met een koninklijke of stedelijke onderscheiding? Niet alleen een vrijwilliger die zich al jarenlang met veel liefde inzet voor een (maatschappelijke) organisatie, stichting of vereniging, maar ook een werknemer, kunstenaar of wetenschapper die een bijzondere of zeer uitzonderlijke prestatie op zijn of haar werk levert, kan in aanmerking komen voor een koninklijke of stedelijke onderscheiding. Kent u iemand in uw omgeving die een onderscheiding verdient? Dien dan een aanvraag in bij de

Voordragen

Mensen die zich langdurig (denk aan een periode van minimaal 15 jaar) vrijwillig hebben ingezet, kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke of stedelijke onderscheiding.  Hierbij is het belangrijk dat de persoon recentelijk (uiterlijk een jaar voor het indienen van de aanvraag) nog actief is geweest.

Lintjesregen 2024: indienen vóór 1 juli 2023

Wilt u iemand voordragen voor Lintjesregen van 2024? Dien dan voor 1 juli 2023 een voorstel in. Of stuur uw verzoek naar kabinet@utrecht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op om, samen met u, de aanvraag door te nemen.

Stappenplan

De weg van aanvraag naar de uitreiking van een koninklijke onderscheiding is een lange. Het vraagt ook iets van de mensen die een voordracht doen en van iedereen die de voordracht ondersteunt. Meer informatie over het te volgen stappenplan vindt u hier.

Stedelijke onderscheiding

Naast een koninklijke onderscheiding is het ook mogelijk een onderscheiding van het gemeentebestuur te ontvangen, zoals de Speld van de Stad of de Maartenspenning. De aanvraag voor een stedelijke onderscheiding moet drie maanden voor de beoogde uitreikingsdatum bij ons binnen zijn. Meer informatie over welke stedelijke onderscheidingen er zijn en hoe u een aanvraag doet, vindt u op  de website van de gemeente Utrecht.

@copyright SportUtrecht 2022

Top