NieuwsLisa Bunschoten opnieuw Sporter van het jaar!

09/02/2023
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2023/02/Kopie-van-SportUtrecht_nieuwsbericht_template-1280x640.png

Opnieuw is Lisa Bunschoten Sporter van het jaar!

Lisa Bunschoten is uitgroepen tot Sporter van het Jaar in de stad Utrecht. Voor de parasnowboarder is dat al de derde keer, na eerdere verkiezingen in 2018 en 2019. Bunschoten veroverde afgelopen jaar twee wereldtitels, bij de cross en de banked slalom. Het Sportcompliment 2023 ging naar Redouan el Yakoubi van de stichting Durf te Dromen, een initiatief van de profvoetballer van Excelsior Rotterdam in ‘zijn’ Overvecht.

Tijdens de feestelijke avond in het Beatrix Theater ging de prijs voor de beste sportploeg naar UVV-honkbal dat vorig jaar promoveerde naar de Hoofdklasse. Ali Moghadassian van volleybalvereniging Utrecht werd Coach van het Jaar. In de categorie Sporttalent ging de prijs naar Sabina van Essen (boulderen).

Sportaanbieder van het Jaar werd Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn, die al tientallen jaren zorg draagt voor het dagelijks beheer van het zwembad. Sebas Dubbeldam van u.c.s. EDO werd verkozen tot Sportvrijwilliger van het Jaar.

Bij de jaarlijkse fotowedstrijd van het Mulier Instituut ging de publieksprijs naar Nico van Stroe voor een beeld van de jeugdwedstrijd tussen Elinkwijk en Nita. De prijs van de vakjury ging naar Joep von Berg voor zijn foto van de tijdrit van de Vuelta in Utrecht.

De organisatie van de Sportprijs Utrecht was in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht en werd mede mogelijk gemaakt door diverse partners van het jaarlijkse evenement.

© Foto gemaakt door Fotostudio RedGreenBlue

@copyright SportUtrecht 2022

Top