NieuwsHulp bij gestegen energiekosten

27/01/2023
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2023/01/Kopie-van-SportUtrecht_nieuwsbericht_template-2-1280x640.png

Hulp bij stijgende energielasten

Gemeente Utrecht biedt in 2023 financiële steun aan maatschappelijke instellingen die in problemen dreigen te komen door de snel stijgende energiekosten. Ook sportclubs en sportorganisaties kunnen gebruik maken van acute noodsteun en/of een tegemoetkoming voor de stijgende energiekosten.

Het Rijk werkt aan regelingen die in de loop van 2023 opengaan. Utrecht komt op korte termijn in actie omdat instellingen met acute of dreigende problemen niet kunnen wachten. Zij hebben direct hulp nodig. De gemeente vindt het belangrijk dat zij niet verder in de problemen raken en hun werk voor de stad kunnen blijven uitvoeren. Daarom komt Utrecht met een aantal regelingen.

Financiële regelingen

  • Sportclubs die in 2023 in acute nood komen, kunnen de noodsteun direct aanvragen via utrecht.nl/noodsteunmaatschappelijk. Er is een toets of de sportclub echt in nood verkeert.
  • Sportclubs die te maken hebben met stijgende energiekosten, maar niet in acute problemen zijn, kunnen een tegemoetkoming aanvragen voor de periode van 1 januari tot en met 30 juni 2023. Binnenkort is meer bekend over deze tegemoetkoming.

Voorwaarden

Voor de acute noodsteun en voor de tegemoetkomingen voor 2023 geldt een aantal voorwaarden. Die voorwaarden zorgen ervoor dat de financiële steun terecht komt bij maatschappelijke instellingen die de steun nu het meest nodig hebben

Een van de voorwaarden is dat de financiële problemen van de sportclubs ontstaan zijn door de sterk gestegen energiekosten. Verder moeten sportclubsinstellingen laten zien dat ze er zelf alles aan doen om kosten te besparen. De tegemoetkoming voor sportclubs is alleen voor sportclubs met een eigen energieaansluiting of VvE aansluiting. Ook moeten zij aantonen dat hun energietarieven met minimaal 30% zijn gestegen in de periode 1-1-2022 tot 30-6-2023. Deze tegemoetkoming is aanvullend op de Rijksmaatregel tegemoetkoming energiekosten (TEK-regeling).

E-herkenning is nodig om de tegemoetkoming te kunnen aanvragen.

@copyright SportUtrecht 2022

Top