NieuwsberichtCompensatie voor hoge OZB-aanslag

24/04/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/04/OZB.png

Compensatie voor hoge OZB-aanslag

De OZB is voor niet-woningen is met 12% verhoogd. Als tegemoetkoming heeft de gemeente Utrecht per 1 april heeft een compensatieregeling geïnitieerd, waarbij ook sportclubs, gevestigd in de gemeente Utrecht, aanspraak kunnen maken op de compensatie. 

Indien de aanslag voor de onroerendezaakbelasting in 2022 met minimaal €100 is verhoogd ten opzichte van het belastingjaar 2021 en je als sportclub met een eigen accommodatie of als sportondernemer maximaal 30 personen in dienst hebt, kun je op het subsidieloket van de gemeente met behulp van de e-herkenning de compensatie aanvragen.

De subsidie is aan te vragen tot en met 30 november 2022. Bekijk hierbij nog even goed de voorwaarden zoals vermeld op de webpagina van de gemeente. Juist voor sportaanbieders is zo’n regeling enorm bruikbaar en waardevol! SportUtrecht raad de sportaanbieders die hiervoor in aanmerking komen dan ook sterk aan om een aanvraag te doen.

Vragen of hulp nodig?
Neem dan contact op met:

Irene Mobachirene.mobach@sportutrecht.nl
(06) 22 05 05 28

@copyright SportUtrecht 2022

Top