NieuwsberichtUtrechtse sport in actie voor Oekraïne

20/04/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Utrecht-voor-Oekraine.png

Utrechtse sport zet zich in voor Oekraïne

In Utrecht zijn diverse acties op gang komen om hulp te bieden aan de vluchtelingen uit Oekraïne. Ook een aantal sportclubs hebben een aantal hartverwarmende acties opgezet. Hieronder een overzicht van de initiatieven die wij hebben gespot. En mocht jij nou contact hebben met iemand uit Oekraïne die graag wil sporten? Utrecht heeft sportmogelijkheden voor iedereen! Neem contact met ons op voor een sportmatch!

Welkom bij Taekwon-Utrecht

Taekwon Utrecht stelt haar deuren wijd open voor Utrechters met een vluchtelingenachtergrond uit welk land dan ook en biedt gratis trainingen aan.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/04/taekwonutrecht_logo.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/04/SCU.png

Sportcoalitie Utrecht

De Sport Coalitie Utrecht biedt sport op maat voor mensen boven de 16 jaar. Er is aanbod en extra begeleiding en aandacht zodat iedereen kan mee doen. Neem een kijkje in onze activiteiten en sluit aan.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/eleganza.jpg

Extra trainingen RC Center Eleganza

Gymnastiekvereniging RG Center Eleganza heeft haar deuren geopend voor Oekraïense gymnasten die momenteel als vluchteling in Nederland verblijven. De trainingen worden momenteel gratis aangeboden. Er zijn al ontzettend veel aanmeldingen binnengekomen en inmiddels hebben de eerste Oekraïense meisjes al getraind! De club werkt zelfs aan uitbreiding van het aanbod op meerdere locaties. Daarnaast heeft de club ook de KNGU aangehaakt om andere clubs in Nederland te enthousiasmeren. Dit heeft al geresulteerd in meer open clubs in het land.

Basketballen bij de Cangeroes

Ook de Utrechtse basketballclub Cangeroes stelt haar aanbod open voor mensen uit Oekraïne die willen aansluiten bij reguliere lessen. Dit kan al vanaf de jongste jeugd (5 jaar). Waar maatwerk nodig is staat de club open om in gesprek te gaan.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/cangeroes.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/De-Halter.jpg

Worstelen bij De Halter

Een van de clubs die ook gehoor geeft aan de oproep is Krachtsportvereniging De Halter. Het aanbieden van gratis trainingen heeft al geleid tot de eerste deelnemers. Daarnaast denkt de club graag mee met andere initiatiefnemers om iedereen aan het sporten en bewegen te krijgen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het delen van accommodaties voor deze doelgroep.

Warm welkom bij Zwaluwen Utrecht 1911

Zwaluwen Utrecht heet vluchtelingen welkom op de club en met inzet van maatjes op de club, taalondersteuners en bijvoorbeeld sportkleding inzameling. Meer weten of wil jij ook helpen? Zie:

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/WhatsApp-Image-2022-03-12-at-10.51.18-AM.jpeg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/dhsc.jpg

Utrechtse voetbalclub DHSC haalt met Wesley Sneijder €25.000 op

Op zondag 27 maart organiseerde DHSC een event om geld in te zamelen voor Oekraïne. DHSC staat namelijk vierkant achter het getroffen land. Zo was er voor de kleintjes een geweldig speelparadijs met springkussen en een stormbaan. De Sneijder Academy verzorgde traingen, waarbij ook Wesley Sneijder en andere bekende voetballers aanwezig waren en hun skills lieten zien.
Om 12.00 uur klonk het fluitsignaal voor voetbalwedstrijd tussen het team van Wesley Sneijder tegen FC Creators: elftal met daarin de grootste YouTubers van Nederland en België. De wedstrijd werd opgevolgd met live optredens van verschillende Nederlandse artiesten. Met de kaartverkoop van dit event haalde de club €25.000 op.

Benefietwedstrijd Kampong - Hercules

De twee oudste voetbalverenigingen van Utrecht – Kampong Voetbal en USV Hercules – troffen elkaar donderdagavond 17 maar op het veld in een benefietwedstrijd voor Oekraïne. Het was ruim tien jaar geleden dat de twee verenigingen in competitieverband tegen elkaar speelden. Voor de inzamelingsactie kwamen ze samen voor een vriendschappelijke wedstrijd.

De verenigingen haalden geld op door middel van de kaartverkoop van de wedstrijd. De gehele opbrengst van de wedstrijd gaat naar giro 555, waar veel verschillende hulporganisaties aan verbonden zijn. ‘De kraker van Utrecht-Oost’ vond plaats op het terrein van SV Kampong. Uiteindelijk werd er meer dan €3.700 opgehaald met de actie. Op het veld was de winst voor Kampong, dat in de laatste fase van de wedstrijd zijn tegenstander verraste met de 3-2.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Benefiet-Oekraine-3x2-web.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/bureau-jonggras-600x400-1.jpg

JongGras sportbuddy's verbindt studenten aan statushouders richting sport

JongGras sportbuddy’s is een project dat studenten verbindt aan Utrechters aan Utrechtse statushouders van 16-26 jaar. Samen gaan de student en nieuwe Utrechter op zoek naar een passende sport bij een van de sportverenigingen uit de Stad. Daarnaast organiseert JongGras tal van activiteiten voor nieuwe Utrechters.

Fletiomare in actie

Ook de hockeyclub MHC Fletiomare heeft een actie opgestart. In het weekend van 12/13 en 19/20 maart kon bij de bar voor het symbolische bedrag van 5,55 euro een warme drank naar keuze + een lekkernij van Bakkerij Verkerk besteld worden. Dit gehele opbrengst maakt de club over op Giro 555 ten behoeve van de Aktie voor Oekraïne.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/MHC-Fletiomare-Oekraine-e1647085201370.jpeg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/knsb.jpg

Veiling Schaatspakken voor Giro 555

Ook de in Utrecht gevestigde schaatsbond komt in actie voor Giro 555 en verkoopt via een veiling gesigneerde schaatspakken van onder andere Ireen, Kjeld, Jutta, Merijn, Joy en Hein. Bieden kan tot en met vrijdag 18 maart 12.00 uur. Bied jij mee? Ga naar www.schaatsen.nl/giro555

Oproep Nederlandse Sportraad: Sportverenigingen, open de deuren voor gevluchte kinderen

De stress waaraan kinderen uit oorlogsgebieden, zoals nu in de Oekraïne, bloot staan, kan op kortere en langere termijn een negatief effect hebben op hun hersenontwikkeling. Bij de opvang van deze kinderen is warmte, geborgenheid, en het weer samen zijn met leeftijdsgenoten belangrijk. Erik Scherder als raadslid van de Nederlandse Sportraad en Tom van ’t Hek als voorzittter van Jeugdfonds Sport&Cultuur doen daarom een oproep naar alle sportverenigingen om hun deuren te openen. Want sporten verbindt, met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Sporten versterkt ook de verbindingen in de neuronale netwerken. En die versterkte netwerken zorgen er voor dat angst en verdriet plaats maken voor plezier! Dus: een warm welkom op de sportvereniging, opent voor hen weer de deur naar die o zo belangrijke positieve emoties.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/logo-nederlandse-sportraad.jpg

Kom ook in actie!

Zijn er nog mooie sportieve acties voor Oekraïne die nog niet in dit lijstje staan?
Mail deze dan naar info@sportutrecht.nl 

Bovenstaande clubs hebben kenbaar gemaakt actief te zijn voor mensen uit Oekraïne. Ben je in contact met iemand uit Oekraïne en zit zijn/haar aanbod er niet tussen? Neem dan een kijkje op www.sportstad-utrecht.nl voor het aanbod van andere clubs of laat via dit formulier je gegevens achter zodat wij contact op kunnen nemen.

Ken (of ben) jij een Oekraïner die graag wil sporten?

SportUtrecht helpt graag bij het vinden van een geschikte sportclub of sportmaatje!

Laat via onderstaand formulier je gegevens en voorkeuren achter en we nemen contact op.

@copyright SportUtrecht 2022

Top