NieuwsberichtEindelijk weer spandoeken en gezonde spanning langs de lijn

14/04/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/04/schoolvoetbal-3-1-e1650048402736.jpg

Schoolvoetbaltoernooi 2022

Na twee jaar afwezigheid kon dit jaar het schoolvoetbaltoernooi eindelijk weer doorgang vinden. Met de wijkvoorrondes in maart en april voor zo’n 72 scholen uit heel Utrecht, gingen meer dan 3500 leerlingen met elkaar de strijd aan. Dat dit grootste schoolsporttoernooi was gemist is de afgelopen jaren bleek wel uit het enthousiasme van de jonge voetballers, luid aangemoedigd door de fanatieke docenten. Zowel zonovergoten zomermiddagen als stormachtige regenbuien werden getrotseerd met als resultaat een mooie selectie van scholen die zich plaatsten voor de stedelijke finale 0p woensdag 13 april. 

Voorrondes in zeven wijken
In zeven verschillende wijken werden afgelopen weken de voorrondes gespeeld: Noordwest, Zuid, Leidsche Rijn & Vleuten – De Meern, Overvecht, Binnenstad-Oost-Noordoost, Zuidwest en West. In totaal namen ruim 3500 leerlingen van 72 verschillende scholen deel aan deze voorrondes. Het was ontzettend inspirerend om zoveel kinderen plezier te zien hebben met elkaar en te zien sporten. SportUtrecht heeft als missie om alle Utrechters in beweging te krijgen, omdat sport en bewegen essentieel is voor een gezond en gelukkig leven.

Fair Play Cup
Tijdens zowel de wijkvoorrondes als de stedelijke finale kregen de beste drie scholen een beker uitgereikt. Bovendien werd een nog grotere beker- de Fair Play Cup – uitgereikt aan de meest sportieve en respectvolle school. Vol ongeloof keken de kinderen naar de grootte van deze beker. “Kunnen we deze beker echt winnen?”, was een vraag die de organisatie meermaals per dag kreeg van de leerlingen. Per wedstrijd kregen de teams een score tussen 1 en 5, waarbij 5 stond voor erg sportief. Belangrijk bij het uitdelen van deze scores waren sportief spel, respect voor de tegenstander en scheidsrechter, en positieve coaching (zowel door spelers onderling als door de begeleiding). Op basis van het totaal aantal punten werd aan het einde van de dag dan een team benoemd tot winnaar van het Fair Play-klassement. Niet de prestatie, maar het plezier stond zo centraal tijdens de wedstrijden!  

Stedelijke Finale
Op woensdag 13 april vond vervolgens de stedelijke finale plaats op de velden van voetbalclub DESTO. Het was een groot voetbalfestijn waarin de gezonde spanning van de gezichten van de kinderen af te lezen was. Elke wijk mocht per categorie één afgevaardigde leveren. Er is ontzettend hard gestreden om tot beste voetbalschool van Utrecht gekroond te worden. De winnaars van de wijkvoorrondes en stedelijke finale zijn te vinden op sportutrecht.nl/schoolvoetbal. De winnaars van de stedelijke finale hebben zich bovendien geplaatst voor de regionale finale op woensdagmiddag 18 mei in Hilversum. Ook klasgenoten, familieleden of andere kennissen zijn dan van harte welkom om de Utrechtse scholen aan te moedigen!  

Ben jij aanwezig geweest bij een van de toernooien en heb je nog leuke foto’s of video’s?
Stuur deze dan naar schoolvoetbal@sportutrecht.nl 

@copyright SportUtrecht 2022

Top