NieuwsberichtVaker met de fiets naar de uitwedstrijd

30/03/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Websitebericht-Fiets-naar-de-uitwedstrijd-2022.png

Vaker met de fiets naar de uitwedstrijdWinactie voor sportteams om fiets te pakken voor uitwedstrijd

Alle jeugdleden van de Utrechtse teamsporten kunnen tot en met 29 mei meedoen aan de winactie Fiets naar de uitclub. Bij deze actie wordt het hele team uitgedaagd om met de fiets naar de uitwedstrijd te gaan. Zo gaan zij met het hele team op pad, terwijl rij-ouders de auto kunnen laten staan en ook mee kunnen fietsen. Het team maakt kans op een BMX-clinic in een van de Vuelta Fietshubs. 

Met de fiets gaan heeft veel voordelen. Fietsen is gezonder, beter voor het milieu en draagt bij aan het bereikbaar houden van de stad. In de stad is het vaak net zo snel als met de auto en kinderen leren zelf deel te nemen aan het verkeer. Minder auto’s bij de sportclub maakt de omgeving van de club veiliger en prettiger en er is minder parkeerruimte nodig. Bovendien is op de heenweg de warming-up al gedaan en volgt de cooling-down op de terugweg. 

“In een fietsstad- en regio waar al veel gesport én gefietst wordt is er nog veel winst te behalen uit het bijeen brengen van die twee sterke punten die we in huis hebben. Ouders die hebben ontdekt dat fietsen naar de uitclub ‘gewoon’ kan zijn enthousiast. De sfeer en dynamiek is vaak anders en positiever op de fiets dan in de auto en je draagt met je team ook nog eens bij aan een schonere en dus gezondere stad!”

Aldus Laurens Hitman, programmamanager fietsstimulering bij SportUtrecht. 

Toolkit voor clubs beschikbaar

Teams die meedoen met de winactie kunnen een BMX-clinic winnen in een van Vuelta Fietshubs. Dit rondreizende minifestival trekt van mei tot en met augustus door alle Utrechtse wijken. Meedoen met de winactie is eenvoudig. Teams sturen een foto op die gemaakt is op de fiets, in clubtenue en herkenbaar bij de uitclub. 

Voor clubs en teams die mee willen doen aan de actie is een toolkit beschikbaar met hierin flyer en andere materialen om deze winactie onder de aandacht te brengen. De winactie loopt tot en met 29 mei.

Meedoen met de winactie

Wil je als team meedoen met de actie en een BMX-clinic winnen?

Dit is de opdracht:

Ga voor 29 mei met je team op de fiets naar een uitwedstrijd
Maak teamfoto op herkenbare plek bij uitclub
Vul datum in van foto en uitwedstrijd
Klaar! Team maakt nu kans op BMX-clinic

Fietsen brengt je verder

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Jongeren_jeworkoutbegintalonderweg-320x320.jpg

Deze winactie sluit naadloos aan bij de campagne Fietsen brengt je verder die als doel heeft om nog meer Utrechters bekend te maken met alle voordelen van de fiets. 

Vuelta Fietshub: rondreizend minifestival

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/logo_de_fietshub_social-4-e1646244338114-320x206.jpg

De Vuelta Fietshub is een rondreizend minifestival dat vanaf mei tot juli iedere vrijdag en zaterdag in een andere Utrechtse wijk te vinden is. Hier is van alles te beleven. Van sportieve activiteiten tot kunst, muziek en cultuur. Met de pumptrack voor de BMX-clinic als centrale middelpunt. Check hieronder om te zien wanneer de Vuelta Fietshub bij jou in de wijk is!

Heb je vragen over de winactie of
wil je de toolkit aanvragen om deze actie
binnen jouw club te verspreiden?

Neem contact op met:

Menno Bergmenno.berg@sportutrecht.nl
(06) 10 02 49 73

@copyright SportUtrecht 2022

Top