NieuwsNieuwsberichtMeer Utrechters op de fiets

15/03/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/FBJV-still1-aangepast_Nieuwsbericht.jpg

Meer Utrechters op de fiets door campagne ‘Fietsen brengt je verder’ SportUtrecht zet rolmodellen uit Utrechtse wijken in om de voordelen van de fiets te laten zien

Met een positieve campagne laat SportUtrecht inwoners van de stad ontdekken hoe de fiets je verder brengt. Het doel van de campagne is zoveel mogelijk Utrechters op de fiets te krijgen. Want sporten en bewegen is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. De campagne richt zich op jongeren (12-18 jaar), ouderen en vrouwen met een migratieachtergrond. Juist bij deze doelgroepen is nog veel fietswinst te behalen.

“De fiets is hét laagdrempelige middel om in beweging te komen en te blijven. Veel Utrechters kennen de voordelen van de fiets al. Het maakt en houdt je gezond, het is duurzaam, fijn om te doen en het houdt onze stad en regio bereikbaar. In onze fietsstad werken we er samen met onze partners aan om inwoners kennis te laten maken met de voordelen die fietsen je brengt. Juist voor inwoners die de kansen van de fiets nog niet of onvoldoende kennen, hebben we een gevarieerd aanbod met fietslessen en fietseducatie.” Aldus Laurens Hitman, programmamanager fietsstimulering bij SportUtrecht. Met veel enthousiasme wordt de campagne online gelanceerd met een film die verspreid wordt via de kanalen van SportUtrecht en haar partners in de Utrechtse wijken.

Inspirerende rolmodellen uit Utrechtse wijken

Sophi (40 jaar), inwoonster Voordorp, vertelt hoe de fiets haar verder brengt: “Ik heb leren fietsen in Iran. Ik groeide op toen er oorlog was, maar na de oorlog heeft mijn vader een fiets voor mij gekocht. Fietsen is verboden voor vrouwen in Iran. Dus toen ik twaalf werd, moest ik stoppen. In 2009 kwam ik naar Nederland en heb ik het weer opgepakt. Fietsen is mijn dagelijkse beweging.”

Ook Murat (16 jaar) , DJ uit Overvecht, dj en tevens rolmodel voor jongeren in Utrecht, vertelt over zijn motivatie om de fiets te pakken. “Met de fiets kom ik makkelijk in het centrum. Ik kan iedere kant op die ik wil, zonder dat ik problemen heb met parkeren. Ik hoef niet vaak te stoppen voor een stoplicht en ben daardoor veel sneller op de plek waar ik wil zijn.”

SportUtrecht wil Utrechters die om diverse redenen nog niet bewust zijn van de voordelen van de fiets inspireren om vaker op de fiets te springen. De verhalen van de rolmodellen uit de wijken dragen hieraan bij.

“Met de fiets kom ik makkelijk in het centrum. Ik kan iedere kant op die ik wil, zonder dat ik problemen heb met parkeren. Ik hoef niet vaak te stoppen voor een stoplicht en ben daardoor veel sneller op de plek waar ik wil zijn.”

Jongeren_jeworkoutbegintalonderweg (2)
Senioren_gaersamenopuit (2)
Vrouwen_jedagelijksebewegingturks
Vrouwen_ervaarhetgemak (3)
Vrouwen_ervaarhetgemakarabisch
Senioren_blijfinbeweging
Jongeren_verkleinjefootprint

Iedereen kan leren fietsen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/Foto-5_-320x213.jpg

SportUtrecht streeft ernaar om bewegen een vaste waarde te laten zijn in het leven van iedere Utrechter. En voor wie dit minder vanzelfsprekend is, heeft SportUtrecht specifiek aanbod. Zo worden er op acht plekken in de stad fietslessen georganiseerd voor volwassenen. Een fietscursus bestaat uit 10 lessen en kost in totaal €15 euro. Lesfietsen zijn aanwezig op de locatie. Het programma Doortrappen helpt ouderen zo lang mogelijk te laten fietsen.

Vuelta Fietshub als uniek concept van SportUtrecht

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/logo_de_fietshub_social-4-e1646244338114-320x206.jpg

De campagne “Fietsen brengt je verder” is tevens de opmaat naar het activatieprogramma “Vuelta Fietshub”. Op dit rondreizend minifestival – vanaf mei tot juli iedere vrijdag en zaterdag in een andere Utrechtse wijk – is van alles te beleven. Van sportieve activiteiten tot kunst, muziek en cultuur. Het centrale middelpunt is de pumptrack, een mobiele BMX-baan van gerecycled plastic waarover je kunt BMX-en, steppen en skateboarden. Op de vrijdagen is er een speciaal scholenprogramma.

Heb je vragen over de campagne of wil je
de toolkit aanvragen om ook de boodschap
“Fietsen helpt je verder!” te verspreiden?

Neem contact op met:

Jelle Bakkerjelle.bakker@sportutrecht.nl
(06) 38 32 70 25

@copyright SportUtrecht 2022

Top