NieuwsberichtClubs gezocht voor pilot Smeerkezen

01/03/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/smeerkees_site.png

Gemeente Utrecht zoekt smeerkezen

De Gemeente Utrecht is op zoek naar sportclubs die mee willen doen aan pilot om sporters te beschermen tegen de zon. 

Waarom

Nederland behoort tot de koplopers binnen Europa als je kijkt naar het aantal gevallen huidkanker. De belangrijkste oorzaak hiervan is blootstelling aan de zon.

Een deel hiervan wordt veroorzaakt door de klimaatopwarming, maar dit zit met name in het gedrag van mensen: langer en vaker in de zon op momenten dat de zonkracht hoog is, of minder goede bescherming tegen de zon. Het is mogelijk dat de gevallen huidkanker de komende decennia met een factor 2 tot 5 toenemen. Verstandig zongedrag kan deze trend doorbreken.

Veel sporters vergeten zich in te smeren als ze aan het sporten zijn. Met deze pilot willen we testen of de Smeerkast ervoor kan zorgen dat mensen ervan bewust worden dat ze zich moeten insmeren. En dit dus, ook op de sportclub, zullen doen.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/smeerzuil-e1648297641291.png

Wat houdt de pilot in?

Het plaatsen van een Smeerkast op twee (zonnige) sportweekenden in het voorjaar van 2022 op de sportvereniging waarbij gebruikers een shot zonnebrand uit de Smeerkast kunnen halen om zich in te smeren. Gemeente Utrecht wil er met deze pilot achter komen in hoeverre een smeerkast het smeergedrag van sporters positief kan beïnvloeden.

Wat wordt er van de club verwacht?

Het beschikbaar stellen van een drukke plek in de buitenlucht op de vereniging waar de Smeerkast geplaatst kan worden. Beschikbaar op twee weekenden in het voorjaar van 2022 tussen 10:30 en 18:00 uur.

Meedoen?

Neem voor meer informatie contact op:

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/03/logo.43ef33ce-1-e1648297094718.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top