NieuwsberichtSportaanbieder van het jaar: Volleybalvereniging Utrecht

18/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/2022-Fotostudio-Red-Green-Blue-Sportprijs-uitreiking-VVU-1280x853.jpg

VV Utrecht wint titel Sportaanbieder Utrecht 2021!

De tour bereikte donderdagavond de finish in sporthal Galgenwaard, waar voorzitter Sam van Ling van Volleybalvereniging Utrecht de prijs voor Sportaanbieder van het Jaar ontving uit handen van Menno Hornman, manager topsport en talentontwikkeling bij SportUtrecht. Het idee was om dat te doen kort voor aanvang van het duel met koploper Sliedrecht Sport. Maar ja, corona… Drie speelsters van Utrecht moesten in quarantaine na een positieve test. De wedstrijd werd uitgesteld en Van Ling ontving het Dommetje in de Heksenketel, de kantine in Galgenwaard met uitzicht op het speelveld.

Sterk fundament

Het eerste vrouwenteam van Utrecht promoveerde afgelopen zomer naar de eredivisie. Die stap was de laatste van een hele reeks. De afgelopen jaren viel het woord ‘eredivisie’ al vaak in Galgenwaard, maar de club wilde er klaar voor zijn. Van Ling: ‘De eerste stap? Dat was toch het vrijwilligersbeleid, waar we zo’n vijf jaar geleden mee zijn begonnen.’ Dat beleid was succesvol, ieder team heeft een taak binnen de club, en op dat sterke fundament bouwde Utrecht verder; oud-international Daan van Haarlem kwam (in vaste dienst) als technisch coördinator, de jeugdopleiding geldt sinds afgelopen zomer nu als RTC (trainingscentrum), de gemeente zorgde voor een speciale vloer.

‘En toch voelde het,’ aldus Van Ling, ‘als een grote stap toen we vorig jaar besloten de sprong naar de eredivisie te maken. Daar waren extra bestuursvergaderingen voor nodig, met goede discussies. Steeds met die centrale vraag; en de rest van de vereniging dan?’

Nieuwe stappen

Het vlaggenschip van Utrecht bleek geen eilandje binnen de club. Van Ling vertelt dat de speelsters, onder wie zes nieuwe van buitenaf, al vragen of ze ook iets voor de club kunnen doen. Ook de club zette nieuwe stappen, met een kracht- en studieruimte in een van de gebouwen van Galgenwaard – dat bekend staat als ‘het oude Van Lanschot’. Inmiddels draait de ploeg van coach Ali Moghadassian zo goed mee in de eredivisie dat zelfs plaatsing aan de Europacup dreigt. Het zou ook voor VV Utrecht een zevenmijlsstap zijn.

© Tekst: Pim van Esschoten
© Foto: Fotostudio Red Green Blue

@copyright SportUtrecht 2022

Top