NieuwsberichtSportvrijwilligers 2021: Fons Visser & Richard Smits

17/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/2022-Fotostudio-Red-Green-Blue-Sportprijs-uitreiking-Hercules-038_website.png

Fons Visser & Richard Smits winnen titel Sportvrijwilliger Utrecht 2021!

In de avonduren van 14 februari 2021 werden Fons Visser en Richard Smits verrast tijdens een vergadering van de tennisafdeling van Hercules, toen wethouder Rachel Streefland kwam binnenvallen met de bloemen en de houten Domtoren voor de prijs voor de Sportvrijwilliger(s)s. Met de glaasjes champagne in de hand zei secretaris Arnold Wagemaker dat het kleine feestje het begin was van de viering van het 140-jarig bestaan van Hercules. ‘Want de derde helft met Fons en Richard laat zien hoe fantastisch Hercu zich in al die jaren heeft ontwikkeld.’

De derde helft

Smits is al zo’n dertig jaar elke ochtend op de club te vinden om met ouderen te tennissen. Enkele jaren geleden introduceerde Visser de derde helft op vrijdagmorgen, met tal van activiteiten voor de vele tientallen ouderen, van badminton, fietstochten en fitness tot tennissen met Smits. Het is een groot succes, dat de twee zelf ook grote voldoening bezorgd. Visser: ‘Ik ga met een big smile naar huis, elke keer weer.’ Smits: ‘Als er nieuwe mensen komen zeggen ze ook allemaal; wat een gezelligheid.’ Die voldoening voelt Smits ook als hij kijkt naar de vorderingen die zelfs zijn oudste deelnemer (83) vorderingen op de tennisbaan maakt.

Na regen komt zonneschijn

Zoals de hele sport, werd ook de derde helft in de afgelopen twee jaar geraakt door corona. ‘Moeilijke tijd,’ zegt Visser. ‘Als de horeca dicht was, konden we ook geen koffie drinken. En ook voor ons was de sporthal dicht. We hebben het online geprobeerd, maar dat was geen succes.’ Enfin, die tijd is voorbij en er kan meer en meer. En de derde helft breidt inmiddels steeds verder uit, met nieuwe doelgroepen zoals revalidatiecentrum De Hoogstraat.

Hoe het is om zo in het zonnetje te staan? Richard Smits glunderde, met de bloemen en glaasje bubbels in de hand. ‘Hartstikke leuk. Ik ben vaker genomineerd voor een prijs en werd steeds tweede. Dan is dit wel leuk.’ Fons Vissers: ‘Toch jammer dat we dit moment niet op die feestavond in de Jaarbeurs kunnen meemaken.

© Tekst: Pim van Esschoten
© Foto: Fotostudio Red Green Blue

@copyright SportUtrecht 2022

Top