NieuwsberichtSportpark Vechtzoom wint titel Sportcompliment

16/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/2022-Fotostudio-Red-Green-Blue-Sportprijs-uitreiking-Vechtzoom_website.png.png

Sportpark Vechtzoom wint titel Sportcompliment Utrecht 2021!

Met veel trots ontvingen drie voorzitters maandagmiddag 14 februari hun Sportprijs Utrecht 2021 voor het Sportcompliment van het Jaar op hun sportpark Vechtzoom. ‘Trots, omdat we hier zo hard aan hebben gewerkt,’ aldus Harm Geels van hockeyvereniging UNO. Voor Brahim Kharroum van sv Vechtzoom was de prijs vanwege al dat werk ook welverdiend. ‘We hebben elkaar gevonden,’ zei hij. Ook Jos Wessels van UFO (ultimate frisbee) betrok hij daar bij. Het is misschien de minste onbekende van de drie, maar wel de oudste bewoner van het sportpark langs de Vecht.

Drie clubs op een park

De drie clubs, elk met hun eigen cultuur en geschiedenis, werken sinds de zomer van 2021 toen UNO verhuisde naar Vechtzoom innig samen om van Vechtzoom een bijzondere plek in Overvecht te maken. Geels ziet in de prijs een stimulans om op de ingeslagen weg door te gaan. Met instemming van Geels en Wessels dankte Karroum ook Gerson Smit van de gemeente Utrecht, die in de jaren voor de verhuizing de drie clubs richting hun samenwerking begeleidde.

Rondgang

Gerda Oskam (lid van de Raad van Toezicht van SportUtrecht) reikte de prijs uit, waarmee tevens een begin werd gemaakt met een tour door de Utrechtse wijken waarmee alle (zeven) winnaars van de Sportprijs Utrecht worden verrast. Die rondgang is het alternatief voor de traditionele feestavond waarop de sportprijzen worden uitgereikt. Net als vorig jaar kan die niet worden gehouden vanwege de beperkingen als gevolg van coronapandemie.

Met de nieuwe categorie Sportcompliment wil SportUtrecht, organisator van de Sportprijs Utrecht, een initiatief in de schijnwerpers zetten dat een maatschappelijke impact heeft. Een initiatief met een verhaal, zogezegd. De andere genomineerden in deze categorie – Wilco Nijland van SportworXtai-chileraar Mitchell Sandler en de pumptrack broers Morris en Vince Alders – hebben eveneens zo’n sterk verhaal. De prijs is overigens vervaardigd door Noest, een Utrechts bedrijfje dat het hout van oude of zieke, gekapte bomen in Utrecht een nieuw leven geeft en er cadeauartikelen van maakt.

@copyright SportUtrecht 2022

Top