NieuwsberichtJosine Koning wint titel Sporter van het jaar

16/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/19-Red-Green-Blue-Sportprijs-Sporter-Josine-Koning-4-Janskerkhof_website.png

Josine Koning wint titel Sporter van het jaar!

Josine Koning is verkozen tot de Sporter van het Jaar in Utrecht. De keepster beleefde een ongekend succesvol 2021, waarin ze met Oranje olympisch kampioene werd en zegevierde in de FIH Pro League en de EK. Bovendien pakte ze met haar club Den Bosch de landstitel en de winst in de Euro Hockey League.

In de andere zogenoemde prestatiecategorieën is Saïd El Badaoui (vechtsport) uitgeroepen tot beste sportcoach, is de Jongens Acht van Viking J18 (roeien) gekozen tot Sportploeg van het Jaar en gaat de prijs voor het beste talent voor shorttrackster Diede van Oorschot.

In de categorie Sportcompliment van het Jaar is de eerste prijs voor de drie ‘bewoners’ van sportpark Vechtzoom – hockeyclub UNO, voetbalvereniging sv Vechtzoom en de frisbeeërs van – vanwege hun energieke samenwerking. Fons Visser en Richard Smits (Hercules) zijn verkozen tot sportvrijwilligers van het jaar.

Veranderingen Sportprijs 2021

De Sportprijs Utrecht 2021 kende dit jaar enkele veranderingen ten opzichte van voorgaande jaren. De categorieën Sportman en Sportvrouw werden samengevoegd tot één Sporter van het Jaar. De categorie Sportcompliment is nieuw. De aanmoedigingsprijs is bedoeld om bijzondere initiatieven met een maatschappelijke impact in de Utrechtse sport in de schijnwerpers te zetten.

Begin dit jaar is er besloten net als vorig jaar de gebruikelijke feestelijke avond in de Jaarbeurs, waarop de prijzen worden uitgereikt, vanwege corona af te blazen. In plaats daarvan werden de vier prijzen in de prestatiecategorieën online bekend gemaakt, ingeleid met een filmpje waarin een ode wordt gebracht aan de kracht van sport in de moeilijke, afgelopen twee jaren.

De prijs

Voor de uitreiking van de prijs – een houten dom van het Utrechtse bedrijf Noest – voor het Sportcompliment, de Sportvrijwilliger en Sportaanbieder wordt deze week een kleine tour door de stad gemaakt, waarbij de winnaars worden verrast.

De uitreiking van de eerste prijs in de categorie Sportaanbieder – voorheen Sportvereniging – vindt later deze week plaats.

Overzicht genomineerden en winnaars

SPORTER
Ilias Ennahachi (kickboksen)
WINNAAR: Josine Koning (hockey)
Malou Phenickx (hockey)
Jesse Puts (zwemmen)
Marcel Sterkenburg (worstelen)
Anouk Taggenbrock (rolstoelbasketbal)

SPORTCOACH
WINNAAR: Saïd El Badaoui (vechtsport)
Mariusz Gicewicz (worstelen)
Roeland Spijker (UZSC)

SPORTTALENT
WINNAAR: Diede van Oorschot (shorttrack)
Floris Sujecki (karate)
Leon Visser (shorttrack)

SPORTVRIJWILLIGER
Luus van Mierlo (Turn4U)
WINNAAR: Fons Visser en Richard Smits (USV Hercules)>>
Iris Steverink (AV Phoenix)

SPORTPLOEG
Kampong H1 (hockey)
WINNAAR: URV Viking J18 (roeien)
UZSC H1 (waterpolo)

SPORTCOMPLIMENT
Mitchell Sandler (tai chi)
Vince en Morris Alders (pumptrack)
Wilco Nijland (Sportworx)
WINNAAR: Sportpark Vechtzoom >>

SPORTAANBIEDER
Boulderhal Energiehaven
SC Antilope (rolstoelbasketbal)
VV Utrecht (volleybal)

Ode aan de Utrechtse sport!

@copyright SportUtrecht 2022

Top