NieuwsberichtUtrechters op de Winterspelen

03/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/Winterspelen.png

Utrechtse Olympiërs & Paralympiërs op de Winterspelen 2022

Veertien jaar na de Zomerspelen in Peking keren de Olympische Spelen terug in China. Van vrijdag 4 februari tot en met zondag 20 februari vinden de Winterspelen plaats in en rondom de Chinese hoofdstad.

Beijing is daarmee de eerste stad zijn die zowel de zomer- als de wintereditie organiseert. In 2008 was Beijing gastheer van de zomerspelen. Nooit eerder was Nederland op de Winterspelen vertegenwoordigd in maar liefst zeven sporten. De kans dat er echter een medaille door een Utrechter wordt behaald is klein. Alleen Bram Steenaart is afgereisd naar China als reserve van de shortrackploeg.

Die kans is wel groter voor de Utrechtse parasnowboardster Lisa Bunschoten. Zij doet twee weken later – van 4 tot en met 13 maart – mee aan de Paralympische Winterspelen.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/campagne-UM-SU_Lisa-Bunschoten-10-_copyright-fotostudio-RedGreenBleu.jpg.jpg

© Ankie Hogewind / Fotostudio Red Green Blue

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/bram-steenaart2.jpg

Bram Steenaart

Bram Steenaart, lid van de Utrechtse schaatsvereniging SVU,  is als reserve rijder mee naar Beijng.

Hoewel hij buiten het Olympisch dorp moet blijven en waarschijnlijk niet meedoet aan een race, is de rechtenstudent toch blij dat hij geselecteerd is. Begrijpelijk, want Bram (21) brak in augustus zijn enkel en vond dat hij al zijn olympische aspiraties moest opbergen. Maar dankzij een sterk Nederlands Kampioenschap, waarin hij de titel opeiste op de 1.000 meter, mag hij toch aansluiten bij de Olympische ploeg.

“Natuurlijk was ik liever een van de vijf atleten geweest die echt meedeed, maar het voelt nog steeds goed om te gaan. Ik weet zeker dat het een geweldige ervaring zal zijn. Ik mag met het team trainen en hopelijk ook naar hun wedstrijden kijken. Misschien mag ik zelfs naar de openingsceremonie.”

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/SPORTVROUW_Lisa-Bunschoten_Pyha_actiefoto-1.jpg

Lisa Bunschoten

Lisa Bunschoten (26), geboren en getogen Utrechtse, kan op de Paralympische Spelen in Beijing de opvolger worden van Bibian Mentel.

Lisa Bunschoten is in januari in Lillehammer wereldkampioen geworden op het onderdeel banked slaom en op de snowboardcross. Na haar twee eerdere wereldtitels, voegt Bunschoten vlak voor de Paralympische Spelen nu een derde en vierde wereldtitel aan haar palmares toe.

Lisa Bunschoten is het hele seizoen al onverslaanbaar en staat in maart dus als een topfavoriet op de Paralympische Spelen van Beijing. Voor Lisa worden het haar derde Spelen. Vier jaar geleden pakte ze zilver en brons in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Lisa werd ook meerdere keren uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar in Utrecht.

Een bijzondere eer is weggelegd voor Lisa Bunschoten en collega snowboarder en partner Chris Vos op vrijdag 4 maart bij de start van de Paralympische Spelen in Beijing. De parasnowboarders mogen de Nederlandse vlag dragen bij de openingsceremonie van het toernooi.

“We zetten ons graag samen in voor de toekomst van de sport. Dat vinden we heel belangrijk. Het voelt als een beloning en is een enorme eer dat we nu de Nederlandse vlag mogen dragen bij de start van de Paralympische Spelen. Zeker om dat samen met Chris te mogen doen is heel bijzonder.”

PROGRAMMA LISA BUNSCHOTEN
zondag 6 maart vanaf 4:30 uur kwalificatie snowboardcross als 3e door naar finale
maandag 7 maart vanaf 4:30 uur FINALE snowboardcross niet gefinisht
zaterdag 12 maart vanaf 5:00 uur kwalificatie & FINALE banked slalom

Volg de Spelen live

TeamNL is live te volgen op de Olympische Spelen.

Eurosport zendt livebeelden van de Spelen uit en heeft in samenwerking met Discoveryplus.nl in haar player meerdere livestreams beschikbaar waarop TeamNL is te volgen. Hiervoor is wel een abonnement nodig. Klik hier of hier voor meer informatie.

De NOS zendt op tv en via www.nos.nl een programma uit met liveverslag en samenvattingen.

@copyright SportUtrecht 2022

Top