NieuwsberichtPolitiek Sportcafé 2022

03/02/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/02/Politiek-Sportcafe-2022_.png

Sportcampagne Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De gemeente is cruciaal voor het sportbeleid op lokaal niveau. Van de ruim twee miljard euro die overheid jaarlijks uitgeeft aan sport, komt 1,5 miljard van de gemeenten.

De keuzes van het nieuwe gemeentebestuur hebben invloed op het lokale sport- en beweegbeleid voor de komende vier jaar. En dus op de 24.000 lokale sportverenigingen, 12.000 ondernemende sportaanbieders en op 1,5 miljoen vrijwilligers in de sport. SportUtrecht wilt graag laten zien dat sport en bewegen bijdraagt aan oplossingen van uitdagingen die binnen de gemeente spelen. Integraal, door alle domeinen van gemeentelijk beleid heen. Dit doen we door een campagne op lokaal niveau, in onze stad te voeren. Een campagne samen met de inwoners van de stad, maar ook vrijwilligers, bestuurders en ondernemers in de Utrechtse sport.

Pitches Utrechtse Sportclubs

Tijdens onze campagne krijgen verschillende Utrechtse sportclubs de mogelijkheid om hun stem te laten horen middels een pitch. Alle pitches worden door ons verwerkt en gebundeld aangeboden aan de Utrechtse politiek. Ons doel, de woordvoerders informeren met thema’s die spelen in de Utrechtse sport.

Inhoudelijk debat tijdens Politiek Sportcafé

Daarnaast organiseert SportUtrecht, op woensdag 16 februari, een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen, het Politiek Sportcafé. We organiseren een debat waarin de verschillende politieke partijen kunnen laten horen hoe zij naar de uitdagingen en kansen voor de sport in de komende periode kijken. Wat zijn hun plannen? Tijdens deze editie richten we ons op de kansen van sport en bewegen voor het dagelijks leven van alle Utrechters. We maken de verbinding tussen sport en andere domeinen, zoals gezondheid, onderwijs en veiligheid, en kijken naar het belang van deze verbindingen voor de toekomst.

Aanmelden Politiek Sportcafé 16 februari

Ben je een bestuurder, vrijwilliger, ondernemer, sporter , kandidaat-gemeenteraadslid of gewoon een geïnteresseerde en wil je de uitzending van dit verkiezingsdebat online live volgen? Meld je dan aan! Kort voor de uitzending ontvang je een link en de laatste informatie. Tijdens het Politiek Sportcafé kan je via een chat mee praten, vragen stellen en opmerkingen plaatsen. Wij zorgen dat al die punten, tijdens het café of daarna, bij de partijen terecht komen.

Sportief Utrecht laat een stem horen

Op onze SportUtrecht sociale media kanalen zullen wij de tot en met 16 maart de stem van Utrecht laten horen. Wat betekent sport voor ons en hoe versterkt sport en bewegen ons in het dagelijks leven? We hopen hiermee iedereen op te roepen om op woensdag 16 maart naar de stembus te gaan. Zo hebben wij samen invloed op het lokale sport- en beweegbeleid van de toekomst.

@copyright SportUtrecht 2022

Top