NieuwsberichtNominaties Sportprijs Utrecht 2021 bekend

07/01/2022
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/01/sportprijs-utrecht.png

© Fotostudio Red Green Blue

Foto winnaars Sportprijs Utrecht 2019 tijdens feestelijke viering in Jaarbeurs Utrecht.
Vlnr: Sportvrouw Lisa Bunschoten, Sportvereniging Bourdif Gym, Sportcoach Bernard Schoonbeek, Sportvrijwilliger Zakaria el Mansori, Sportman Ilias Ennahachi, Sportfoto Geert Lommers, Sporttalent N’ketia Seedo, Sportploeg Triton Oude Vier.

Nominaties Sportprijs Utrecht 2021 bekend

De nominaties voor de Sportprijs Utrecht 2021 zijn bekend. Wie worden de Utrechtse sporter, sporttalent, sportploeg, sportcoach, sportaanbieder, sportcompliment en sportvrijwilliger van het jaar? In de week van 14 februari 2022 vindt de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht plaats en worden de winnaars bekend gemaakt. Ook al waren er in 2021 minder topsportevenementen dan normaal door de coronapandemie, toch zijn er vele mooie prijzen binnengehaald door Utrechtse sporters, coaches en ploegen. Tevens hebben dit jaar de sportaanbieders en sportvrijwilligers wederom laten zien hoe veerkrachtig zij zijn. Dit alles is dan ook een compliment en beloning waard. Vanaf 7 januari tot en met 9 februari kunnen Utrechters hun stem uitbrengen om mee te bepalen wie in de zeven categorieën gaan winnen.

Genomineerden Sportprijs Utrecht 2021

  • Stem hier op Sporter: Ilias Ennahachi (kickboksen) | Josine Koning (hockey) | Malou Pheninckx (hockey) | Jesse Puts (zwemmen) | Marcel Sterkenburg (worstelen) | Anouk Taggenbrock (rolstoelbasketbal)
  • Stem hier op Sporttalent: Diede van Oorschot (shorttrack)  | Floris Sujecki (karate) | Leon Visser (shorttrack) 
  • Stem hier op Sportploeg: Kampong heren 1 (hockey) | UZSC Heren 1 (waterpolo) | URV Viking J18 (roeien)  
  • Stem hier op Sportcoach: Saïd El Badaoui (kickboksen) | Mariusz Gicewicz (worstelen) | Roeland Spijker (waterpolo) 
  • Stem hier op Sportaanbieder: Boulderhal Energiehaven | SC Antilope (rolstoelbasketbal) | VV Utrecht (volleybal) 
  • Stem hier op Sportvrijwilliger: Luus van Mierlo (Turn4U) | Richard Smits en Fons Visser (USV Hercules) | Iris Steverink (AV Phoenix)
  • Stem hier op Sportcompliment: Morris en Vince Alders | Wilco Nijland | Mitchell Sandler | Sportpark Vechtzoom 

Stem op jouw favoriet!Stemmen kan tot en met 9 februari. Per categorie kan één stem worden uitgebracht. De jury en het publiek verdelen ieder 100 punten onder de genomineerden. In iedere categorie wint de genomineerde met de meeste punten de Sportprijs Utrecht 2021.

Utrechtse sport in het zonnetje zettenTijdens de Sportprijs wordt de Utrechtse sport, zowel top- als breedtesport, op feestelijke wijze in het zonnetje gezet. Dit is hét moment om niet alleen sporters, verenigingen en coaches, maar ook vrijwilligers, familie en vrienden voor hun prestaties te bedanken.

Jury
De onafhankelijke jury heeft de verschillende voordrachten en prestaties beoordeeld. De jury Sportprijs Utrecht bestaat uit: Pim van Esschoten (namens de pers/Utrechtse Sportkrant), Bert Kous (namens RTV Utrecht), Marian ter Haar (namens de breedtesport), Hans Spekman (oud-wethouder sport en Utrechtse sportliefhebber), Anna Jochemsen (oud para-skister). Joscha de Vries (SportUtrecht) was de onafhankelijke voorzitter tijdens het juryoverleg.

Prijsuitreiking In de week van 14 februari 2022 maakt de Sportprijs – voor de eerste keer in de geschiedenis – een tour door de verschillende wijken van de Domstad. De winnaars van de verschillende categorieën van de Sportprijs Utrecht 2021 worden op deze manier verrast. In de categorieën sportvrijwilliger, sportaanbieder en de nieuwe categorie sportcompliment worden in de week van 14 februari de winnaars bezocht. Ook is er aandacht voor de verschillende categorieën op sociale media; op woensdag 16 februari wordt een ode gebracht aan de Utrechtse sporters, talenten, sportploegen en sportcoaches door middel van een filmpje. Een visueel eerbetoon met hierin de mooiste Utrechtse sportmomenten van dit jaar op een rij, maar vooral ook een lofzang voor alle genomineerden. 

OrganisatieDe organisatie van de Sportprijs Utrecht is in handen van SportUtrecht in opdracht van de gemeente Utrecht.

Stem voor 9 februari op jouw favoriet(en) voor de Sportprijs Utrecht 2021!

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2022/01/Sportprijs-Utrecht-logo-2021_4000x544.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top